Julkinen taide

Anni Laakso, Puuhaltijankolo (2011) Leinelän päiväkodin pihassa. Kuvaaja: Yehia Eweis
Anni Laakson Puuhaltijankolo (2011) Leinelässä, Kuva: Yehia Eweis

Ympäristötaidetta voi nähdä esimerkiksi Tikkurilan aseman ja Myyrmäen Uomatien alikulkutunneleissa tai Korson Urpiaisentien kiertoliittymässä. Tuuli Helven teos Virtapaikka valmistui vuonna 2010 Valkoisenlähteentien alikulkutunneliin.

Vantaan taidemuseon tehtäviin kuuluu vaikuttaminen siihen, että teoksia hankitaan julkiseen kaupunkitilaan. Ulkoveistokset ja ympäristötaideteokset ovat yksi karttuvan taidekokoelman näkyvimmistä osista.

Vantaan kaupunki oli vuosien ajan edelläkävijä prosenttiperiaatteessa. Vuoden 2003 jälkeen prosenttiperiaatetta on käytetty Vantaalla tapauskohtaisesti harkiten. Prosenttiperiaatteessa tietty prosenttiosuus julkisten rakennusten rakentamis- tai peruskorjauskustannuksista varataan taidehankintoihin.

Kuva Puunhaltijankolo -taideteoksesta

Taidetta Leinelässä

Asemalla, katutiloissa, puistoissa ja asuinkortteleissa teokset johdattelevat pohtimaan moninaista taiteen olemusta. Teosten äärellä löydät kaikki aistisi.

 Jan Anderzen työhuone, uuden teoksen parissa

Ajankohtaista

Taidehankkeita toteutetaan parhaillaan mm. Länsimäessä ja Aviapoliksessa, joissa ajatuksena on luoda alueista omaleimaisia kokonaisuuksia.

Yhteystiedot

Anne Kaarna-Suomi
julkisen taiteen kuraattori
anne.kaarna-suomi@vantaa.fi
040 524 1404

Taiteilijoiden Leinelä

Ajankohtaista

Instagram

Twitter