Museovierailu

Museossa on esillä vaihtuvia näyttelyitä vantaalaisista ilmiöistä ja ihmisistä. Vantaalaisten rakkaustarinoita esittelevä näyttely Rakkauden tiloja - Tunteiden kiitotiellä on avoinna 14.2. - 23.12.2017. Näyttelytilat sijaitsevat vuonna 1862 valmistuneen Tikkurilan vanhan aseman ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Rakennuksen edessä on parkkipaikka museon asiakkaille. Ryhmien ja koululuokkien opastukset on hyvä varata etukäteen. Kysy myös työpajoista ja muista palveluistamme!

Varhaiskasvatukselle ja kouluille räätälöityjä palveluja

Museon opetuspalvelut on tarkoitettu kaikenikäisille oppijoille. Palvelemme päiväkoteja, kouluja ja oppilaitoksia sekä muita yhteisöjä. Arkisin aamupäivät on varattu päivähoito- ja kouluryhmien opastetuille käynneille. Suositeltava ryhmäkoko on enintään 20 henkilöä. Opastuksen kesto on n. 45 minuuttia.

Opastusvaraus kannattaa tehdä ainakin viikkoa ennen toivottua ajankohtaa. Kouluryhmille voi tilata opastuksen ma–pe klo 9–15 välisenä aikana. Tässä yhteydessä voi myös esittää erikoistoiveita opastuksen suhteen – räätälöimme tarvittaessa opastuksen sisällön luokan tarpeiden mukaan.

Vaikka ryhmälle ei tarvittaisi opastusta, kuulemme mielellämme etukäteen vierailustanne. Opintoryhmät pääsevät ennalta sovitusti museoon myös ennen varsinaista avaamisaikaa.

Tutustu museon ohjelmatarjontaan!

Hinnat

Museon näyttelyihin pääsee aina tutustumaan ilmaiseksi. Opastus on maksutonta vantaalaisille oppilasryhmille. Muille ryhmille opastus maksaa ma–pe (klo 8.30–17) 30€ / ryhmä, muina aikoina 60 € / ryhmä. Varaus tehdään mieluiten viikkoa ennen toivottua ajankohtaa: marjo.eerikainen@vantaa.fi tai 040 573 9920

Yleisöopastukset ja tapahtumat

Tarjoamme ilmaisen yleisöopastuksen näyttelyssä keskiviikkoisin 6.9., 4.10., 1.11. ja näyttelyn viimeisellä viikolla 20.12..2017 klo 17. Vapaa pääsy.

4.9.,2.10.,6.11. ja 4.12. klo 10-11
Joka kuun ensimmäisenä maanantaina avaamme museon aamupäiväksi vauvoille ja heidän seuralaisilleen. Ohjelmassa vapaata seurustelua Rakkauden tiloja - Tunteiden kiitotiellä -näyttelyssä vauvojen ehdoilla. Vapaa pääsy.

6.9 klo 18 Päiväkirjaklubi
Päiväkirjaklubilla nyt jo aikuisiksi varttuneet itsetietoiset murheenkryynit jakavat nolot kirjoituksensa yleisölle. Päiväkirjaklubi on myötähäpeää, naurua ja ennen kaikkea tunnistettavia tunteita siltä ajalta, kun kuvittelit, että olet ajatuksiesi kanssa täysin yksin – mutta kyllä me olimme kaikki siellä. Samaistuminen ja yhteenkuuluvuuden tunne on parhaimmillaan noussut hurmokseksi näillä klubeilla. Klubia pyörittää kaksi koomikkoa: Risto Koo Järvinen, joka on kirjoittanut päiväkirjoja koko ikänsä ja Eeva Vekki, jota hävettää joka kerta nousta lavalle omien päiväkirjojensa kanssa. Vapaa pääsy.

16.9. klo 13 Venäjänkielinen yleisöopastus

Rakkauden tiloja luentosarja - Huom. Paikka: Vantaan Aikuisopisto, Tikkurila. 6€/luento
27.9. klo 18 Sami Minkkinen: Havaintoja parisuhteesta
4.10. klo 18 Eeva Kemppi: Rakkautta näyttämöillä
11.10. klo 18 Virpi Hämeen-Anttila: Miksi ja miten me rakastumme?
18.10. klo 18 Brother Christmas: Inspiroivaa lähimmäisenrakkautta Brother Christmaksen tapaan

3.10 klo 18 Katkelmia teatteriesityksestä: Suurin niistä on Vantaa
Rakkaus on jotain, mikä koskettaa kaikkia. Näyttelijä-koomikko Jenni Kokanderin ohjaama, Tikkurilan teatterin esitys Suurin niistä on Vantaa syventyy siihen, millaista on Vantaalla koettu rakkaus. Kohtauksia näyttelystä esitetään näyttely-ympäristössä. Vapaa pääsy.

11.10 klo 12 Piknikteatteria museolla
Ota lounaseväät mukaan ja tule nauttimaan maistiaisia esityksestä Suurin niistä on Vantaa. Rakkaus on jotain, mikä koskettaa kaikkia. Näyttelijä-koomikko Jenni Kokanderin ohjaama, Tikkurilan teatterin esitys Suurin niistä on Vantaa syventyy siihen, millaista on Vantaalla koettu rakkaus. Kohtauksia näyttelystä esitetään näyttely-ympäristössä. Vapaa pääsy.

13.10. klo 10.15–13 Armas-opastus ja kädentaitopaja ikäihmisille
Armas-festivaalien kunniaksi opastus ikäihmisille Tunteiden kiitotiellä -näyttelyyn. Opastuksen jälkeen Sydänten kirjoa -käsityöpaja klo 11–13, järjestäjänä Dagny Bäckströmin säätiö. Vapaa pääsy.

27.10. klo 17–20 Sinkkuilta
Illan tapahtumapaikka ei voisi olla lempeämpi, sillä sinkkuilta järjestetään Vantaan kaupunginmuseon rakkausnäyttelyssä. Nyt vantaalaisten rakkaustarinoiden äärellä voi syntyä uusia. Vapaa pääsy.

Museo kyläilee

Vanhustenkeskukset ja palvelutalot voivat tilata paikan päälle tulevan oppaan ja matkalaukkunäyttelyn. Palvelu on maksuton. Kesto n. 1 h.

Museokauppa

Museovierailulla voit poiketa myös museokaupassamme. Tarjolla laaja valikoima Vantaa-aiheisia kirjoja ja tuotteita.

Saavutettavuus

Inva-wc: on

Hissi: porrashissi 1. ja 2. kerroksen välillä

Pysäköinti: rakennuksen edessä on museon asiakkaille tarkoitettu parkkipaikka

Tiedustelut: 050 318 1467

Ajankohtaista

Instagram

Twitter