Näyttelyt

Tunteiden kiitotiellä -näyttelystä vihkikuvia. Kuva Antti Yrjönen / VKM.
Kuva Antti Yrjönen / VKM

Suuntaa Tunteiden kiitotielle!

Museossamme on esillä Rakkauden tiloja - Tunteiden kiitotiellä -näyttely, jossa kerrotaan vantaalaisia rakkauden tarinoita esineiden, paikkojen ja valokuvien kautta. Museovieras pääsee tutustumaan koko tunteiden kirjoon: rakkauden ensihuumaan, eron haikeuteen ja ikuisen rakkauden ihmeellisyyteen. Näyttelyssä voi istahtaa romanttiselle puistonpenkille ja kirjoittaa rakkaudentunnustuksensa puunrunkoon. Teini-ikäisen huoneessa pääsee samastumaan nuoruuden ensi-ihastuksen tunteisiin. Hääkuvakollaasissa on vantaalaisten pariskuntien hääkuvia sadan vuoden ajalta. Rakkauden tiloja on osa neljän museon Suomi100-juhlavuoden näyttelykokonaisuutta, jonka kuulumisia voit seurata nettisivulla rakkaudentiloja.fi. Tunteiden kiitotiellä -näyttelyn kummina toimii laulaja Janna Hurmerinta.

Mobiilinäyttely

Vantaan historialliset jokikävelyt -mobiiliopas laajentaa Vantaan kaupunginmuseon Joki – kivikaudesta kaljakelluntaan -näyttelyn museon seinien ulkopuolelle ja on myös osa Vantaan purot ja joet -teemavuoden ohjelmaa. Opas toimii internetselaimen kautta osoitteessa tarinasoitin.fi/jokikavelyt. Mobiiliopas on toteutettu Suomen museoliiton ja Momeo Oy:n kehittämällä Seinätön museo -alustalla. Oppaan reittejä voi seurata älypuhelimella, tabletilla tai tietokoneella ilman erillisen sovelluksen lataamista. Reitit on käsikirjoittanut ja toteuttanut arkeologi Riikka Väisänen.

Museo kyläilee

Vanhainkodit, palvelutalot ja päiväkeskukset voivat tilata museolta Matkalaukkunäyttelyn paikan päälle. Museolehtori tuo mukanaan pari matkalaukullista esineitä, kuvia ja muuta materiaalia, joiden äärellä yhdessä muistellaan ja kuullaan menneistä vuosikymmenistä.

Medialle

Kaupunginmuseon painokelpoisia tiedotuskuvia on Vantaan kaupungin Aineistopankissa.
Tunteiden kiitotiellä -näyttelyn tiedote.

Näyttelyhistoria

Tikkurilan vanhalla rautatieasemalla on ollut esillä Vantaan kaupunginmuseon näyttelyitä vuodesta 1990. Näyttelyhistorian kohokohtia ovat olleet seksuaalivähemmistöistä kertova Sateenkaari Suomi (2007), Rikosmuseon kanssa yhteistyönä tehty Rikoksen jäljillä (2004) ja vantaalaiseen lähiörokkiin keskittynyt Rock'n Vantaa (2014). Vantaalaisista kuuluisuuksista on esitelty Matti Kassila (2013 - 2014), Laila Pullinen (2013) ja Risto Vilhunen (2015). Vantaan historiasta kertovia perusnäyttelyitä ovat olleet Tarinamme Helsingestä Vantaaksi (2009 - 2013) sekä Joki - kivikaudesta kaljakelluntaan (2015 - 2016).

Ajankohtaista

Instagram

Twitter