Vantaan kaupunginmuseossa tapahtuu

8.2.-30.11.2018 #ThrowbackVantaa - Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt

Näyttely kotiseutuneuvos Lauri Leppäsen (1923-2015) valokuvista Vantaalta ja kuvapareja kaupungin kehityksestä. Näyttely avoinna ti-pe 10-17 ja la-su 11-16. Vapaa pääsy!

Throwback -torstait 2018

19.4. Valokuvaa Vantaa: Korso klo 17 - 18.30

Lähde Lauri Leppäsen jalanjäljille kuvaamaan Vantaata! Museon valokuvaaja Antti Yrjönen opastaa kuvien ottamisessa – mukaan tarvitset säänmukaiset varusteet ja oman kameran. Myös kännykällä saa kuvata. Voit osallistua kaikkiin tai vain yksittäiseen tapahtumaan. Lisäksi Tietoiskuja Vantaasta -tapahtumissa mahdollista saada vielä lisätietoja kohteista. Lähtö Lumon kirjaston ulko-ovien edestä. Vapaa pääsy.

26.4. Tietoiskuja Vantaasta klo 17 - 18

Museon rakennustutkijat Anne Vuojolainen ja Susanna Paavola sekä arkeologi Andreas Koivisto pitävät lyhyitä tietoiskuja Vantaan nimen historiasta, rakennusperinnöstä sekä kaupungin kehityksestä Tikkurilassa, Myyrmäessä ja Korsossa. Vapaa pääsy.

3.5. Päiväkahvit Luotsien kanssa klo 13 - 15

Tule kahvikupposelle ja tutustu samalla Vantaan kulttuuriluotsitoimintaan!

Kulttuuriluotsit ovat koulutettuja vapaaehtoisia vertaisohjaajia, jotka ovat perehtyneet erityisesti vantaalaiseen kulttuuritarjontaan. Kulttuuriluotsin kanssa voi mennä ilmaiseksi tai alennuksella teatteriin, konserttiin, museoon tai näyttelyyn sekä monenlaisiin tapahtumiin. Kulttuuriluotsin voi pyytää seuraksi itselle, tutulle tai ryhmälle. (Lisätietoa: www.vantaa.fi/kulttuuriluotsi)

Luotsien päiväkahveilla pääset tapaamaan jo pidempään Kulttuuriluotseina toimineita ja kysymään heiltä kokemuksia luotsitoiminnasta. Esillä on myös Kulttuuriluotsien ja museon yhdessä kokoama matkalaukkunäyttely, jonka herättämistä muistoista viriää varmasti kiinnostavia kahvipöytäkeskusteluja. Tarjolla kahvia ja pullaa. Vapaa pääsy!

17.5. Instawalk: 50-luvun Tikkurila klo 17–18

Instawalk on opastettu kävely- ja kuvauskierros Tikkurilan 50-luvun rakennusperinnön pariin. Ohjatulla kävelyllä otetut kuvat ladataan Instagramiin hashtagilla #instawalkVantaa ja #throwbackVantaa. Vapaa pääsy.

24.5. Camera obscura -työpaja perheille klo 17 - 18

Jo 1500-luvulla kehitetty camera obscura (lat. hämärä huone) on nykyaikaisten kameroiden edeltäjä. Museon valokuvaaja Antti Yrjönen opastaa koko perheen työpajassa, miten camera obscura tehdään ja miten se toimii. Vapaa pääsy.

Muita tapahtumapäiviä

La 21.4. Näyttely avoinna klo 18 saakka!

Vantaa-Seuran juhlaseminaarin kunniaksi pidämme poikkeuksellisesti näyttelyn avoinna pari tuntia pidempään. Lisäksi museopuodistamme voi päivän ajan ostaa Kotikulmilla - Kuvia Vantaasta ennen ja nyt -teoksen alennettuun 25 euron hintaan (norm. 29 e).

Ke 2.5. Takaisinheitto Lauri Leppäsen Vantaalle klo 17 - 18

Yleisöopastus #ThrowbackVantaa – Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt -näyttelyyn joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona. Opastuksella keskitytään Vantaan kaupungistumisen ja kehityksen vaiheisiin sekä muuttuneeseen maisemaan Lauri Leppäsen valokuvien kautta. Vapaa pääsy.

Ma 7.5. Vauvojen museomaanantai klo 10 - 11

Joka kuun ensimmäisenä maanantaina avaamme museon aamupäiväksi vauvoille ja heidän seuralaisilleen. Ohjelmassa vapaata seurustelua #ThrowbackVantaa -näyttelyssä vauvojen ehdoilla.

Ti 15.5. Kyllin kestit klo 14 - 18

Kahvia ja pullaa sekä kulttuuriympäristön inspiroimaa ohjelmaa koko perheelle. Tuo artefaktisi arkeologin arvioitavaksi, tee oma kotiseutupinssi tai tutustu näyttelyyn keskustellen. Jaossa ilmapalloja.

Ma 4.6. Vauvojen museomaanantai klo 10 - 11

Joka kuun ensimmäisenä maanantaina avaamme museon aamupäiväksi vauvoille ja heidän seuralaisilleen. Ohjelmassa vapaata seurustelua #ThrowbackVantaa -näyttelyssä vauvojen ehdoilla. HUOM! Heinä-elokuussa vauvamaanantait ovat kesätauolla. Seuraava Vauvojen museomaanantai järjestetään syyskuussa.

Ke 6.6. Takaisinheitto Lauri Leppäsen Vantaalle klo 17 - 18

Yleisöopastus #ThrowbackVantaa – Kuvia kotiseudusta ennen ja nyt -näyttelyyn joka kuun ensimmäisenä keskiviikkona. Opastuksella keskitytään Vantaan kaupungistumisen ja kehityksen vaiheisiin sekä muuttuneeseen maisemaan Lauri Leppäsen valokuvien kautta. Vapaa pääsy.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter