Ladut

Kuntalaisten käytössä on talvikaudella liikuntapalveluiden ylläpitämää ulkoilureitti- ja latuverkostoa noin 250 km. Hiihtolatuja kunnostetaan lumitilanteen sekä resurssien mukaan. Latuverkosto on jaettu kolmeen alueelliseen osaan: itä, pohjoinen ja länsi. Jokaista aluetta hoitaa yksi latukone miehistöineen.

Joulukuun 2016 aikana otettiin käyttöön uusi ulkoliikuntakarttapalvelu. Vantaa, Helsinki ja Espoo ovat kehittäneet yhteistyössä pääkaupunkiseudun ulkoilijoiden kanssa uuden palvelun, ulkoliikuntakartan. Palvelun tavoitteena on tarjota ajankohtaista tietoa hiihto- ja luistelumahdollisuuksista eri puolilla pääkaupunkiseutua. Järjestelmän kehittämistyö on edelleen kesken, joten tietojen päivitys ei onnistu vielä reaaliajassa. Liikuntapaikkojen nimi- ja paikkatietoja tarkistetaan kevään 2017 aikana. Ajantasaiset latujen kunnossapitotiedot päivitetään jatkossa tälle ulkoliikuntakartalle.

Hiihtoladuiksi kunnostetut kuntoradat ja ulkoilureitit ovat talvisin hiihtäjien käytössä, muina aikoina kävely-, juoksu- ja pyöräilykäytössä. Kävely hiihtoladuksi kunnostetulla latualueella on kiellettyä. Kuntoratojen ja reittien varrelle on pystytetty ”Talvisin hiihtäjille” –kylttejä, joilla ohjeistetaan kulkemaan latu-alueiksi kunnostetuilla alueilla ainoastaan hiihtäen. Liikkujien tulee kuitenkin huomioida, että kaikki kyltittömätkin reitit (mm. yhdysladut) on varattu talvisin ainoastaan hiihtäjille, silloin kun reitille on kunnostettu latu/luisteluhiihtoalue. Latu-alueiksi katsotaan perinteiseen hiihtotyyliin ja vapaaseen hiihtotyyliin kunnostettu alue.

Hakunilan urheilupuiston huoltorakennus on avoinna hiihtokaudella

  • arkisin klo 8–20.30
  • viikonloppuisin klo 9–16.30.

Päivitetty latukartta

Latujen kuntotiedot saat näkyviin klikkaamalla hiirellä halutun reitin päältä.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter