Vantaan kestävyyskierros

Vantaan kestävyyskierros on kilpailu, jonka osallistujat pääsevät testaamaan taitojaan useissa lajeissa. Kokonaiskisassa pärjätäkseen urheilijan täytyy treenata sekä juoksua, pyöräilyä että uintia.

Vantaan kaupungin vetämässä yhteistyössä Extreme Run, Vantaa Triathlon, Vuelta Vantaa ja Vantaan Maraton ovat yhdistäneet voimansa. Tapahtumat toimivat edelleen itsenäisinä kilpailuina, mutta yhdessä ne muodostavat Vantaan kestävyyskierroksen. Urheilijan ei tarvitse erikseen ilmoittautua Vantaan kestävyyskierrokselle, vaan hän on automaattisesti mukana kisassa osallistumalla vuonna 2017 kaikkiin neljään kestävyysurheilutapahtumaan.

Vantaan kestävyyskierros sisältää naisten ja miesten sarjan. Kummankin sarjan voittaja palkitaan kiertopalkinnolla ja 1500 euron rahapalkinnolla. Palkinnot myöntää Vantaan kaupunki.

Tapahtumat järjestetään tänä vuonna seuraavasti: Extreme Run 20.–21.5., Vantaa Triathlon 17.–18.6., Vuelta Vantaa 23.7. ja Vantaan Maraton 14.10.

Kilpailun säännöt

1) Kilpailu koostuu etukäteen ilmoitetuista tapahtumista, jotka ovat 2017:

  • Extreme Run (16 km juoksua)
  • Vantaa Triathlon (perusmatka = uinti 1,5 km – pyöräily 40 km – juoksu 10 km)
  • Vuelta Vantaa (102 km pyöräilyä)
  • Vantaan Maraton (42,195 km).

Vuonna 2018 mukana on avauskilpailuna myös Vantaa hiihto (30 km).

2) Kilpailussa on naisten ja miesten sarja.

3) Kilpailijan tulee osallistua kaikkiin tapahtumiin, ja hänen on saatava lopputulos jokaisesta kilpailusta.

4) Pisteet muodostuvat järjestyksen mukaan. Voittaja on se, jolla kaikkien neljän kilpailun päätyttyä pienin pistemäärä. Vuonna 2017 kaikki Extreme Runiin osallistuvat saavat pisteitä maaliintulojärjestyksen mukaan (naiset omassa sarjassaan ja miehet omassa sarjassaan). Voittaja saa yhden pisteen, seuraava 2 pistettä jne. Kilpailussa jatkavat ne, jotka osallistuvat myös Vantaa Triathloniin. Pisteet määräytyvät jälleen edellä mainitulla tavalla. Kilpailu jatkuu samalla logiikalla myös seuraavissa kisoissa. Pistelaskusta putoavat ne, jotka eivät osallistu kaikkiin kilpailuihin. Edellisissä kilpailuissa saadut pisteet voivat pienentyä kun kokonaiskilpailusta putoaa urheilijoita (esim. jos Extreme Runissa kolmanneksi tullut urheilija ei osallistu Vantaa Triathloniin, silloin Extreme Runissa neljänneksi tullut saakin kisasta kolme pistettä, viidenneksi tullut neljä pistettä jne.) Tasapisteissä ykkössijat ratkaisevat. Jos ne menevät tasan, ratkaisu tehdään kakkossijojen perusteella jne.

5) Molempien sarjojen voittajat saavat 1 500 e ja kiertopalkinnon.

6) Pistelaskusta vastaa Juha Kylänpää ja hän toimii Vantaan kestävyyskierroksen ylituomarina.

7) Pistetilanne ja kilpailun voittajat julkaistaan vantaa.fi/kestävyyskierros-sivulla.

8) Palkinnot jaetaan Vantaan Maratonin yhteydessä.

Extreme Run

Hauska juoksutapahtuma pidetään 20.–21.5. Hakunilan urheilupuistossa.

Vantaa Triathlon

Ui, pyöräile ja juokse! Vantaa Triathlon järjestetään 17.–18.6. Kuusijärvellä.

Vuelta Vantaa

Vuelta Vantaa pyöräillään 23.07. Lähtöpaikkana on Vantaankosken koulu.

Vantaan Maraton

Vantaan Maraton juostaan 14.10. Tikkurilan ympäristössä.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter