Itä-Vantaan nuorisotilat

Itä-Vantaan kolme nuorisotilaa, jokainen ympäröivän alueensa muovaama, tarjoaa monipuolisen kattauksen maksutonta toimintaa nuorille ympäri vuoden myös loma-aikoina. Nuorisotilat löytyvät Hakunilasta, Kolohongasta sekä Länsimäestä. Alueiden asukkaat voivat myös varata/vuokrata tiloja omiin käyttötarkoituksiinsa, lisätietoa tästä sekä nuorisotilojen toiminnoista saat suoraan nuorisotiloilta.

Kolohongan nuoriso- ja asukastilaon keskeisellä paikalla Itä-Hakkilan Honkatorilla. Tilassa on nuorille paljon erilaista tekemistä, sekä mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaansa. Lisäksi tilasta voi varata bändikämpän nuorten bändeille. Kolohongan nuoriso- ja asukastila on hyvin muuntautumiskykyinen erilaisiin tapahtumiin ja toimintoihin ja siksi se onkin runsaassa käytössä niin alueen asukkaiden kuin useiden alueen toimijoiden kesken.

Länsimäen nuorisotila sijaitsee aivan Länsimäen koulun läheisyydessä, hyvien yhteyksien päässä (mm. Mellunmäen metroasema n. 1km). Samoissa tilassa toimii myös kirjasto sekä avoin päiväkoti. Länsimäen nuorisotilalta löytyy tekemistä kaiken ikäisille nuorille ja lähellä olevat urheilupuistot takaavat monipuolisen kattauksen toimintaa. Kulttuurikuntola Kuku löytyy aivan nuorisotilan vierestä tien toiselta puolelta jossa nuori voi saada ohjausta kuntoiluunsa.

Hakunilan nuorisotilaon Itä-Vantaan suurin ja löytyy Hakunilan ostoskeskuksesta, läheltä alueen muita keskeisiä palveluita. Liikunta- sekä punttisali ja iso keittiö mahdollistavat suurienkin ihmismäärien viihtyvyyden ja toimintojen monipuolisuuden niin nuorille kuin muille tilaa käyttäville tahoille. Hakunilan nuorisotila on päivittäin aktiivisessa käytössä nuorten sekä alueen toimijoiden ja asukkaiden toimesta. Hakunilan nuorisotyöntekijän voi myös tavata torstai-iltaisin Hakunilan kirjastolla.

Itä-Vantaan nuorisotyöntekijät löytyvät alueiden tapahtumista ja viikoittain alueen koulujen (Sotungin koulu, Länsimäen koulu sekä Lehtikuusen ylä-koulu) välituntipäivystyksistä ja nutakahviloista erilaisten teemojen kanssa. Alueen erityisnuorisotyö ohjaa ryhmiä, tapaa nuoria yksittäin ja tekee jalkautuvaa työtä alueella yhdessä muiden kanssa. Nuorisotyön edustus on myös sosiaalisessa mediassa: Facebookissa, Instagramissa ja Snapchatissa , käy kurkkaamassa!

Tervetuloa tutustumaan tiloihimme sekä toimintoihimme!

Lisätietoja:

Aluenuorisopäällikkö

Miia Siitonen

p. 0400 427715, miia.siitonen@vantaa.fi