Musiikkileikkikoulu- ja valmennus

Musiikkileikkikoulu

Aloita matka musiikkimaailmaan MUSKARISSA!. Musiikkileikkikoulussa annamme musiikillisia elämyksiä, valmiuksia ja taitoja, jotka muodostavat pohjan lapsen hyvälle musiikkisuhteelle ja myöhemmälle musiikkiharrastukselle.

Lukukausimaksut

Syyslukukausi 17 opetusviikkoa ja kevätlukukausi 18 -viikkoa.
45 min / vk 90,-
60 min / vk 115,-

Ilmoittaudu mukaan sähköisellä hakulomakkeella. Vapaita paikkoja voi tiedustella pitkin vuotta. Muskariryhmien tilannetta voit seurata lukujärjestyksistä. Kesän aikana tulevat hakemukset käsitellään vasta elokuussa.

Muskaritunteja järjestetään musiikkiopiston Myyrmäen ja Tikkurilan toimipisteissä, Kulttuurikeskus Orvokissa, Hakunilan nuorisotilassa, Lumossa sekä Aurinkokiven, Länsimäen, Mikkolan ja Kartanonkosken kouluilla. Lisäksi opetusta järjestetään muutamassa päiväkodissa kyseisen päiväkodin lapsille.

Opetuksen tavoitteet

Musiikinrakkauden herättämisen lisäksi tavoitteina on kehittää ja edistää:

  • laulutaitoa ja musiikillista ilmaisutaitoa
  • rytmi- ja säveltajua sekä kuuntelukykyä ym. musiikillista tietoa ja taitoa
  • yksilön tasapainoista kokonaispersoonallisuutta ja sosiaalista kasvua
  • valmiuksia myöhempiä musiikkiopintoja varten

Musiikkileikkikoulu myös tutustuttaa monipuolisesti suomalaiseen perinteeseen ja kulttuuriin.
Opetuksen työtapoja ovat loruileminen, laulaminen, leikkiminen, soittaminen, musiikkiliikunta, musiikin kuunteleminen ja työkirjan tekeminen (isommille lapsille). Työpajoissa opitaan dynamiikan, sointivärin, rytmin, melodian, harmonian ja muodon alkeita, ja niitä on mahdollista integroida esim. kirjallisuuteen, nukke-teatteriin, tanssiin ja kuvataiteeseen.

Opetus tapahtuu ryhmissä, jotka muodostuvat keväisin haun jälkeen. 31.5. mennessä hakeneiden pohjalta muodostetaan aina seuraavan vuoden ryhmät.

  • Perheryhmät 0–3-vuotiaille, aikuinen on mukana osallistumassa, 45 min/vk
  • Musiikkileikkiryhmät 3–6-vuotiaille. Lapset jaetaan ryhmiin iän perusteella. 45–90min tai 2x45min viikossa.
  • Musiikkivalmennusryhmät 5–8-vuotiaille. Viisikielisen kanteleen ja / tai nokkahuilun soittoryhmät joissa syvennetään musiikkileikkikoulussa saatuja taitoja ja valmiuksia. 45–90 min viikossa.

Musiikkivalmennus

Musiikkivalmennuksen muotoja ovat: Minit-kuoro, rytmiikka ja musapaja.
Musiikkivalmennukseen voivat kaikki halukkaat tulla ilmoittautumalla. Musiikkivalmennus kuuluu myös kaikille soitonopiskelun aloittaneille alle 10-vuotiaille lapsille. Musiikkivalmennuksessa opitaan asioita musiikista, jotta soittotunneilla jäisi enemmän aikaa keskittyä soittimen teknisiin asioihin ja ohjelmistoon.
Kunkin ryhmän lukukausimaksu on 90 €. Soitonopiskelijoille musiikkivalmennus kuuluu lukukausimaksuun. Soitonopiskelijat ilmoittautuvat ryhmiin elokuun tuntien sopimisten yhteydessä.

Uusille oppilaille ilmoittautuminen on 31.5. mennessä. Hakulomake.

Minit-lapsikuoro

Minit-kuorossa kartutetaan lasten lauluvarastoa monipuolisella ohjelmistolla, opetellaan oikeaa äänenkäyttöä ja harjoitellaan esiintymistaitoja. Minit toimivat Tikkurilassa Taidetalo Pessissä ja Myyrmäessä Patotiellä (Sinisali), 60 min/vk.

Tunnit:
ti klo 17–18, Lasten taidetalo Pessi, Kielotie 14 (Tikkurila)
ma klo 17.15–18.15, Vantaan musiikkiopisto, Sinisali, Patotie 2 (Myyrmäki)

Rytmiikka

7-10-vuotiaille pojille ja tytöille tarkoitetuissa ryhmissä tutustutaan musiikin elementteihin laulaen, liikkuen ja soittaen. Harjoitukset sisältävät kehorytmejä, koordinaatioharjoituksia sekä soittamista mm. djembe-rummuilla ja muilla lyömäsoittimilla. Rytmiikkatunnit kehittävät rytmitajun lisäksi kokonaisvaltaista ilmaisutaitoa.

Tunnit:
ke klo 16.00–16.45 (7–9v), Simonkoti, Simontie 5 (Tikkurila)
ke klo 15.15–16.00 (9–10v), Musiikkiopisto, Patotie 2 (Myyrmäki)
ke klo 16.00–16.45 (7–8v), Musiikkiopisto, Patotie 2 (Myyrmäki)

Musapaja

Musapajaryhmät on suunniteltu erityisesti soitinopetuksen aloittaville 8–10-vuotiaille. Musapajassa tutustutaan musiikin eri elementteihin laulamalla, soittamalla, liikkumalla ja kuuntelemalla. Musapajassa käydään läpi myös musiikin perusteiden alkeita.

Tunnit:
to klo 18.15–19.00, (alkava) Simonkoti, Simontie 5 (Tikkurila)
to klo 16.30–17.15 (jatkava), Simonkoti, Simontie 5 (Tikkurila)

ma klo 16.30–17.15 (alkava), Musiikkiopisto, Patotie 2 (Myyrmäki)
ma klo 18.45-19.30 (alkava), Kartanonkoski, Tilkuntie 5

Soitinvalmennus

Soitinkaruselli

Hyppää karusellin kyytiin, musiikin iloiseen maailmaan! Karuselliopetuksessa tutustutaan eri soittimiin ja saadaan tuntumaa siitä, millaista on käydä soittotunneilla ja opiskella musiikkia. Musiikkiopistolta saa käyttöön karuselliopetuksessa käytettävät soittimet.

Karuselliopetus kestää yhden lukukauden ja sisältää 16 tapaamiskertaa (neljä kutakin soitinta kohden). Yhdessä karusellissa on tilaa 16 osallistujalle. Soitinkarusellit ovat Itä-Vantaalla Orvokkitien opetuspisteessä ja Länsi-Vantaalla Patotien opetuspisteessä.

Lukuvuonna 2017–18 soittimet ovat:

  • Itä-Vantaalla: huilu, klarinetti, vasket, kontrabasso
  • Länsi-Vantaalla: alttoviulu, harmonikka, kantele, trumpetti

Soitinvalikoima vaihtelee vuosittain.

Soitinkarusellissa ikäsuositus on 6-8 vuotta. Tunnit järjestetään kahden tai neljän lapsen ryhmissä (30/60 min soittotunti). Soitinkokeilujen lisäksi lapset saavat musiikkileikkikoulun opettajan ohjaamaa valmennusta 45 min viikossa. Lukukausimaksu 240 €. Karuselliin ilmoittaudutaan täyttämällä hakulomake sähköisenä.

Bändisoitinkaruselli

Bändisoitinkarusellissa on ikäsuositus 7-10 vuotta ja soittotunnit järjestetään kahden ja neljän lapsen ryhmissä. Musiikkivalmennuksen sijaan bändi-soitinkarusellissa päästään kokeilemaan yhtyesoittoa. Bändisoitinkarusellisoittimet ovat sähkökitara, sähköbasso, kosketinsoitin ja rummut. Lukukausimaksu 240 €.
Ilmoittautuminen hakulomakkeella.

Orkesteri Tempo

Tempo-orkesteritoiminta on tarkoitettu mm. maahanmuuttajalapsille. Orkesteri on helppo tapa aloittaa musiikinharrastus. Toiminta tapahtuu koulupäivän aikana. Tällä hetkellä opetusta on Kytöpuiston ja Länsimäen koululla.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter