Muuntamo-kontti

Muuntamo – tila täynnä toimintaa ja kohtaamisia

Tikkurilan torin kupeeseen nouseva Muuntamo-kontti toimii kesä-elokuun ajan Vantaan kaupungin pop up -toimipisteenä, jossa voi kokea kaupungin kaikilla aisteilla, myös virtuaalisesti.

Muuntamon piha-alue muodostaa mukavan keitaan, jossa pelata erän puistoshakkia, muita pihapelejä tai sitten vain levittää räsymatot nurmelle ja nauttia päivästä ystävien kanssa. Jos päivään kaipaa aktiivisempaa toimintaa, voi hien ottaa pintaan pihan kuntoiluvälineillä tai lähteä kesäiselle pyöräretkelle lainaamalla yhteiskäyttöpyörän Muuntamon lainauspisteestä. Illan tullen Muuntamo avaa ovensa nuorille tarjoten rentoa meininkiä ja mukavaa puuhastelua aivan kaupungin ytimessä.

Muuntamossa kaupungin eri toimijat esittelevät toimintaansa ja haastavat kuntalaiset osallistumaan mukaan kaupungin kehittämiseen. Kontissa pääsee esimerkiksi näkemään, kuinka koodi taipuu digitaalisiksi palveluiksi tai kuinka Muuntamon oma tekoälyavatar oppii uutta ja opastaa vierailijoita. Muuntamossa toimii kesän ajan Tikkurilan kirjaston Pelilabra, jossa uteliaat vierailijat pääsevät sukeltamaan virtuaalimaailman ihmeisiin. Myös Tikkurilan ympäristö muuttuu kesän aikana. Muuntamon avajaispäivänä 5.6. viereisen rakennuksen seinään nousee katutaideteos, jonka Street Art Vantaan taiteilijat toteuttavat yhdessä kuntalaisten kanssa.

Seuraa Muuntamon kesän ohjelmaa:

Tapahtumakalenterista
Facebook
Instagram @MuuntamoVantaa
Twitter @MuuntamoVantaa
#muuntamovantaa

Muuntamo on Vantaan kaupungin tietohallinnon muotoilulaboratorio SmartLabin ja tilakeskuksen yhteisen kokeiluprojektin tuotos. Muuntamossa kokeillaan muuntautuvat toimitilat -konseptia, jossa on tarkoitus ottaa Vantaan kaupungin tiloja hyötykäyttöön niiden pääkäyttötarkoituksen ulkopuolelta. Tavoitteena on avata tilat myös muullekin kuin kaupungin omalle toiminnalle ja tuoda yhteen palveluntarjoajia ja tilojen käyttäjiä, mikä tuo lisäarvoa tilalle ja sen käyttäjille.

Katso Vantaa-kanavan video Muuntamosta.

Ajankohtaista

Twitter