Missä voin oppia suomea?

Voit opiskella suomen kieltä Vantaalla ja muualla pääkaupunkiseudulla monissa eri paikoissa. Osa kursseista on ilmaisia ja osasta pitää maksaa kurssimaksu.

Startti-kurssit

Startti-kurssit ovat Vantaalla asuvien maahanmuttajien ilmaisia kursseja, joille voit tulla ilmoittautumatta. Kursseja on eri puolella Vantaata. Kursseilla opetuskielenä on yleensä suomi. Venäjänkielisille ja vironkielisille on myös omia ryhmiä.

Opetusta myös luku- ja kirjoitustaidottomille.

Lisätietoja startti-kursseista: puh. 09 8392 6121, sähköposti: aikuisopisto@vantaa.fi.

Syksyn starttikurssit

Starttikoulutuksen syyslukukauden alkuohjauspäivä on torstaina 7.9.2017 Aikuisopiston opistotalossa osoitteessa Lummetie 5, Tikkurila,jolloin ilmoittaudutaan syksyn kursseille.

Kurssit alkavat viikolla 37 ja kursseille voi ilmoittautua myös myöhemmin suoraan opettajalle.

Syksyn starttikurssit

Suomen kielen kurssit kotona lapsiaan hoitaville vanhemmille

Näillä kursseilla lastenhoito järjestetään kurssipaikoissa. Opiskelijavalinnoissa ovat etusijalla 1 – 3 -vuotiaiden lasten kotihoidon tuen piirissä olevat vanhemmat.

Palauta hakemuslomake 15.8.2017 mennessä Pirkko Matkaselälle (Maahanmuuttajapalvelut, Vernissakatu 6, 01300 Vantaa tai email: pirkko.matkaselka(at)vantaa.fi

Lisätietoa

Hakulomake

Aikuisopiston suomen kielen kurssit

Vantaan aikuisopistolla voit opiskella suomea maksullisilla kansalaisopiston kursseilla. Kursseja on monen tasoisia ja niitä järjestetään eri puolella Vantaata. Tiedot kursseista löytyvät Ilmonet -palvelusta tai Aikuisopiston opinto-ohjelman Maahanmuuttajat-osiosta.

Lisätiedot: Raila Poutanen, puh: 09 8392 3039, sähköposti: raila.poutanen@vantaa.fi.

Silkinportin toimintakeskus

Silkinportin toimintakeskuksessa Tikkurilassa voit osallistua suomen kielen kurssille. Siellä on myös muuta toimintaa ja palveluita maahanmuuttajille.

Kafnetti

Kafnetti on kohtaamispaikka Koivukylässä. Siellä järjestetään myös maksuttomia suomen kielen kursseja.

Kielikurssit työnhakijoille

Jos etsit töitä, voit päästä maksuttomaan suomen kielen koulutukseen työ- ja elinkeinotoimiston kautta.Lisätietoja saat ottamalla suoraan yhteyttä Vantaan TE-toimistoon.

Apua muihin asioihin

Maahanmuuttajien omilla sivuilla on tietoa monista muista maahanmuuttajia koskevista asioista.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter