Ammatillinen koulutus Vantaalla

Varian oppilaita

Ammatilliseen peruskoulutukseen voi hakea yhteishaussa peruskoulun tai lukion jälkeen. Ammatillisissa opinnoissa yhdistyvät oppilaitoksessa ja työpaikoilla oppiminen ja tekeminen. Ammatillisen koulutuksen tavoitteena on, että valmistuttuaan opiskelija hallitsee ammattialansa perustiedot ja -taidot ja työllistyy valitsemaansa ammattiin.

Vantaan ammatilliset opiskelumahdollisuudet ovat monipuoliset. Vantaan ammattiopisto Variassa on tarjolla yli 20 eri tutkintoa kuudelta eri opetusalalta. Kauppiaitten kauppaoppilaitos Mercuriassa voi suorittaa merkonomin tutkinnon.

Vantaan ammattiopisto Varia

Varia järjestää ammatillista peruskoulutusta nuorille ja aikuisille. Koulutusta on tarjolla kuudella opetusalalla: kulttuuri, tekniikka, liikenne, sähkötekniikka, sosiaali- ja terveys sekä matkailu-, ravitsemis- ja talousala. Perustutkinnon jälkeen voi suorittaa myös ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Lisäksi Varian oppisopimuskoulutus tarjoaa mahdollisuuden opiskella ammattiin yhdistämällä työnteon ja opiskelun. Varian toimipisteet sijaitsevat Myyrmäessä, Koivukylässä, Veromiehessä ja Hiekkaharjussa.

Mercuria Kauppiaitten Kauppaoppilaitos

Mercuria tarjoaa liiketalouden perustutkintoon (merkonomi) johtavaa koulutusta nuorille ja aikuisille. MERCURIA Aikuiskoulutuksen valikoimaan kuuluvat lisäksi erilaiset ammatti- ja erikoisammattitutkinnot. Kauppiaitten Kauppaoppilaitos sijaitsee Martinlaaksossa. Samassa talossa toimii myös Martinlaakson lukio.

Vantaan ammattiopisto Varian esittelyvideo