Yhteishaku lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen

Yhteishaussa haetaan lukiokoulutukseen ja ammatilliseen koulutukseen. Yhteishakuun voi osallistua, jos on suorittanut perusopetuksen ja ei ole vielä ammatillista tutkintoa tai ylioppilastutkintoa.

Koulutukseen valittujen nimet julkaistaan 14.6. alkaen

Tiedot yhteishaun opiskelijavalinnoista löytyvät to 14.6.2018 klo 9.00 alkaen oppilaitosten kotisivuilta sekä ulko-ovilta tai ilmoitustauluilta. Niiden valittujen nimet julkaistaan, jotka ovat antaneet suostumuksensa hakulomakkeessa. Lisäksi opiskelijavalinnasta ilmoitetaan hakijoille kirjeitse.

Varmista opiskelupaikkasi 14.6. alkaen

Lukiopaikka vastaanotetaan Vantaalla pääsääntöisesti 14.6.2018. Ota paikkasi vastaan sähköisesti tai paikan päällä lukiossa, johon sinut on valittu. Opiskelupaikan ammattiopisto Variassa otat vastaan sähköisesti tai palauttamalla postitse valintakirjeen mukana tulleen paikanvarmistuslomakkeen 14.6.–28.6.2018.

Ohjeet paikan vastaanottamiseksi vaihtelevat oppilaitoskohtaisesti, joten tarkista käytäntö siitä oppilaitoksesta johon sinut on valittu.

Muista ottaa paikkasi lukiossa tai Variassa vastaan viimeistään 28.6.2018 klo 15.00 mennessä! Jos et aio aloittaa opintoja, muista peruuttaa paikkasi ilmoittamalla oppilaitokseen.

Ohjeita opiskelupaikan vastaanottamiseen Vantaalla.

Jäitkö yhteishaussa ilman opiskelupaikkaa? Ei huolta!

Opiskelupaikka saattaa aueta, vaikket tulisi valituksi yhteishaussa. Kesän aikana on mahdollista päästä yhteishaun varasijalta peruutuspaikoille. Yhteishaussa kokonaan täyttämättä jääneitä lukiopaikkoja voi hakea kesän aikana yhteishaun lisähaussa. Vantaalla on tarjolla myös runsaasti yhteishaun ulkopuolisia koulutusvaihtoehtoja.

Lukuvuoden mittaisiin valmistaviin koulutuksiin voi hakea Opintopolussa 24.7. saakka. Valmistavan koulutuksen haussa voit hakea:

  • Kymppiluokalle eli perusopetuksen lisäopetukseen
  • Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA)
  • Lukioon valmistavaan koulutukseen maahanmuuttajille ja muille vieraskielisille (LUVA)

Ammatilliseen koulutukseen voi hakea joustavasti jatkuvan haun kautta. Vantaan ammattiopisto Variassa on jatkuva haku käynnissä ympäri vuoden ja haussa olevat tutkinnot vaihtelevat. Tällä hetkellä haussa olevat paikat löydät Varian sivuilta.

Opetushallitus lähettää sinulle jälkiohjauskirjeen, joka sisältää yhteishakusi tulokset sekä tiedot sijoittumisestasi varasijoille ja ohjeita kesän hakuihin.

Lisätietoa koulutusvaihtoehdoista

Tukea ja ohjausta tulevaisuuden suunnitteluun

Ohjaamosta saat apua ammatinvalintaan, työn tai opiskelupaikan hakemiseen, lomakkeiden täyttöön, tukien hakemiseen tai asunnonetsintään. Ohjaamon avoimet Jäitkö ilman opiskelupaikkaa -infotilaisuudet 15.6., 29.6., 6.7. ja 13.7. Katso Ohjaamon Jäitkö ilman opiskelupaikkaa -tapahtumat Facebookissa.

Nuorten ohjaus- ja tukikeskus Kipinästä saat ohjausta opiskelemaan tai työpajoille hakemiseen ja tukea tulevaisuuden suunnitteluun.

Työ- ja elinkeinotoimistosta saat apua ammatin- tai koulutuksen valintaan sekä opastusta opiskelu- tai työpaikan haussa

Nuorten työpajatoiminta on tarkoitettu työttömille 16–28-vuotiaille vantaalaisille nuorille. Toiminnassa tutustut koulutustarjontaan ja eri ammatteihin, saat ohjausta koulutukseen hakeutumisessa ja vierailet työpaikoilla.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter