Hae valmistaviin koulutuksiin

Jos olet suorittanut peruskoulun ja jäänyt yhteishaussa vaille opiskelupaikkaa, Vantaalta löytyy sinulle useita koulutusvaihtoehtoja.

Voit hakea lukuvuoden kestävään perusopetuksen lisäopetukseen (kymppiluokat) korottamaan perusopetuksen arvosanoja ja tutustumaan toisen asteen oppilaitosten koulutustarjontaan. Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavassa koulutuksessa (VALMA) perehdytään ammatillisen koulutuksen vaihtoehtoihin ja eri ammatteihin. Maahanmuuttajille ja vieraskielisille suunnatussa lukiokoulutukseen valmistavassa koulutuksessa (LUVA) vahvistetaan suomen kielen osaamista ja valmistaudutaan lukio-opintoihin.

Hakuaika perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin on 23.5. – 25.7.2017. Koulutuksiin haetaan sähköisellä lomakkeella osoitteessa opintopolku.fi.

VALMA-koulutukseen järjestetään kielikoe heinäkuun lopulla.

Opiskelijavalinnoista tiedotetaan 4.8.2017 alkaen. Hakijoille ilmoitetaan opiskelijavalinnoista kirjeitse.

Hakijan on ilmoitettava opiskelupaikan vastaanottamisesta koulutuksen järjestäjälle viimeistään 18.8.2017.

Muita mahdollisuuksia

Vantaalla on tarjolla nuorille myös työpajatoimintaa ja oppisopimuskoulutusta. Yksi mahdollisuuksista on nuorten tuettu oppisopimus.

Lukioiden ja ammatillisen koulutuksen peruutuspaikat

Peruutuspaikat lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen täytetään varasijalistojen mukaisessa järjestyksessä. Varasijalta valitulle ilmoitetaan vapautuneesta opiskelupaikasta henkilökohtaisesti. Mikäli opiskelupaikkoja jää yhteishaussa täyttämättä, ne tulevat kesän aikana hakuun Opintopolku.fi -järjestelmään ja niistä ilmoitetaan oppilaitosten kotisivuilla.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter