Hae varhaiskasvatukseen

Iloisia lapsia päiväkodissa

Lapselle voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa kunnallisesta tai yksityisestä varhaiskasvatuksesta ympäri vuoden. Hakemus tulee jättää viimeistään neljä kuukautta ennen kuin lapsi tarvitsee paikan. Jos huoltajalle tulee tarve saada paikka varhaiskasvatuksesta kiireellisesti, esimerkiksi työllistymisen takia, hakemus on jätettävä viimeistään kaksi viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee paikan.

Varhaiskasvatuksen kerhoihin on hakuaika huhtikuussa, mutta hakemuksen voi jättää myös muina aikoina.

Kun haet paikkaa yksityisestä varhaiskasvatuksesta, ota yhteyttä suoraan hoitopaikkaan. Tällöin voit hakea kunnalta palveluseteliä tai Kelalta yksityisen hoidon tukea.

Päätös lapsen varhaiskasvatuspaikasta lähetetään perheille kirjallisena tai sähköisenä hakijan valinnan mukaan.

Samalla hakemuksella haetaan

  • paikkaa kunnallisesta päiväkodista, perhepäivähoidosta, ryhmäperhepäiväkodista,
  • paikkaa varhaiskasvatuksen kerhosta ja
  • palveluseteliä yksityiseen päiväkotiin.


Sähköinen hakemus (tunnistautuminen henkilökortilla tai pankin verkkotunnuksilla). Sähköinen hakemus ei toimi mobiililaitteilla.
Paperinen hakemus (pdf, palautetaan päiväkotiin tai varhaiskasvatuksen toimistoon)

Lue lisää hakemisesta ja hakemuksen käsittelystä

Varhaiskasvatus pääkaupunkiseudulla

Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa asuvilla perheillä on mahdollisuus hakea lapselleen varhaiskasvatuspaikkaa myös muista pääkaupunkiseudun kaupungeista kuin omasta asuinkaupungistaan, tämä ei kuitenkaan koske ostopalveluna järjestettyä varhaiskasvatusta eikä kaupungin järjestämää ympärivuorokautista varhaiskasvatusta.

Perheen muuttaessa toiseen kuntaan lapsen päivähoitopaikka säilyy entisessä asuinkunnassa perheen niin halutessa koulunkäynnin aloittamiseen saakka.
Perheen tulee keskustella hoitopaikkajärjestelyistä päiväkodin johtajan kanssa.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter