Koivukylän tilaisuudet

Koivukylässä järjesttiin kaksi tilaisuutta huoltajille, joissa heillä esiteltiin marras-joulukuussa tehdyn asiakaskyselyn tuloksia ja arvioitiin ydessä vanhempien kanssa kyselyssä ehdotettuja eri vaihtoehtoja. Nämä vaihtoehdot olivat 4h x 5krt/vko, 6-7 h x 3 krt/vko, 2x8h ja 1x 4h ja kerhotoiminta.

Mitä tapahtuu seuraavaksi

Alueen päiväkodinjohtajat kartoittavat omien varhaiskasvatuksessa olevien lasten tilanteen maaliskuun aikana. Tämän jälkeen suunnitellaan miten palvelut voidaan tuottaa alueella parhaalla mahdollisella tavalla. Tavoitteena on, että eri palveluvaihtoehdot ovat valmiina huhtikuun lopulla.

Asolan palvelumuotoilutilaisuus järjestettiin 25.1. Seljapolun päiväkodissa

Tilaisuudessa pohdittiin mm. ruokailun järjestämistä sekä sisarussuhteiden merkitystä ja niidenvaikutusta päivän aikatauluttamiseen sekä perheen arkeen, Mikä olisi sopiva varhaiskasvatuspäivän pituus, jotta sille laissa asetetut tavoiteet saavutettaisiin. Vanhemmat ja henkilökunta pitivät tärkeänä sitä, että päiväkodista ollaan suoraan yhteydessä niihin perheisiin, joita tuleva muutos koskee.

Havukosken palvelumuotoilutilaisuus järjestettiin 26.1. Rautpihan päiväkodissa

Tilaisuudessa keskusteltiin siitä, että 4 tunnin päivä on sopiva lapsen näkökulmasta. Koska silloin toiminta säännöllistä ja saavuttaa varmemmin varhaiskasvatuslaissa olevat tavoitteet. Perheen näkökulmasta tämä vaihtoehto tuntui epäkäytännöllisesltä, koska siirtymiseen menee paljon aikaa ja päivistä tulee rikkonaisia. Selkeät päiväkoti ja kotipäivät tuntuivat paremmilta. Pidettiin tärkeänä, että kerhotoimintaa olisi tarjolla kattavasti eri puolella Vantaata.