Yhteishaku lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen

Kuva Marko Kalmari

Yhteishaku lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen järjestetään kerran vuodessa keväisin. Tarjolla on tuhansia nuorille tarkoitettuja koulutusvaihtoehtoja eri puolella Suomea. Lisäksi syksyisin haettavana on joitakin ammatillisen koulutuksen paikkoja, joista saa lisätietoa syksyllä oppilaitoksien omilta internetsivuilta tai osoitteesta opintopolku.fi.

Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishakuun voi osallistua, jos on suorittanut perusopetuksen ja ei ole vielä ylioppilas- tai ammattitutkintoa.

Koulutuksiin haetaan sähköisellä lomakkeella, joka täytetään osoitteessa opintopolku.fi. Hakulomakkeelle valitaan 5 eniten kiinnostavaa hakukohdetta tärkeysjärjestykseen. Hakutoiveet ja niiden järjestys kannattaa miettiä tarkkaan, sillä hakutoiveita ei voi muuttaa enää yhteishaun päättymisen jälkeen ja yhteishaun hakulomakkeen voi täyttää vain kerran. Hakutoiveet otetaan huomioon opiskelijavalinnassa hakutoivejärjestyksessä. Hakukohteet voivat olla ammatillisia oppilaitoksia, lukioita, tai molempia.

Tietoja tarjolla olevasta koulutuksesta, valintaperusteista ja koulutukseen hakeutumisesta löytyy osoitteesta opintopolku.fi. Vantaan lukioiden ja Vantaan ammattiopisto Varian koulutustarjonta esitellään Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus Vantaalla -oppaassa, joka julkaistaan ennen yhteishakua. Opas jaetaan kaikille peruskoulun 9. ja 10. -luokkien oppilaille. Opas julkaistaan myös mobiilisovelluksena ja pdf-tiedostona, jotka päivitetään tämän sivun alaosaan.

Ajankohtaista

Tapahtumia – Vantaan SanomatRSS

Twitter