Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen

Nuorille tarkoitettuun ammatilliseen koulutukseen haetaan 24.9. - 3.10.2014 yhteishaun kautta. Lukiokoulutukseen ei voi hakea syksyn yhteishaussa.

Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella, joka täytetään osoitteessa opintopolku.fi. Sähköinen hakemus tallennetaan hakujärjestelmään viimeistään 3.10.2014 kello 15.00.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valittujen nimet julkaistaan heidän luvallaan oppilaitosten ovilla tai ilmoitustauluilla ja internetissä 14.11.2014. Opiskelijavalintaan vaikuttavat perusopetuksen päättötodistuksen arvosanat tai valintapistemäärä, hakijan esittämä hakutoivejärjestys sekä mahdollinen valintakoe.

Tietoa koulutusvaihtoehdoista

Tietoja tarjolla olevasta koulutuksesta, valintaperusteista ja koulutukseen hakeutumisesta löytyy osoitteesta opintopolku.fi. Käsi- ja taideteollisuuslalle (maalaus-, puu- ja vaatetusala) opiskelijat hakevat samaan artesaanin hakukohteeseen ja valinnat koulutusohjelmista tehdään ensimmäisen vuoden aikana.

Vantaalaiset lukiot ja Vantaan ammattiopisto Varian koulutusalat esitellään Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus Vantaalla -oppaassa. Opas on jaettu kaikille peruskoulun 9. ja 10. -luokkien oppilaille. Uusi opas löytyy pdf-tiedostona oikeanpuoleisesta palkista.

Uudenmaan opiskelupaikat on esitelty Opiskelijaksi.net -sivustolla. Sivuilta löytyy myös neuvoja ja vinkkejä koulutuspaikan valintaan.

Muita hyödyllisiä linkkejä: