Yhteishaku ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen

Ammatilliseen koulutukseen ja lukiokoulutukseen haetaan yhteishaun kautta.

Hakeminen tapahtuu sähköisellä lomakkeella, joka täytetään osoitteessa opintopolku.fi. Sähköinen hakemus tallennetaan hakujärjestelmään.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen valittujen nimet julkaistaan heidän luvallaan oppilaitosten ovilla tai ilmoitustauluilla ja internetissä. Opiskelijavalintaan vaikuttavat perusopetuksen päättötodistuksen arvosanat tai valintapistemäärä, hakijan esittämä hakutoivejärjestys sekä mahdollinen valintakoe.

Tietoa koulutusvaihtoehdoista

Tietoja tarjolla olevasta koulutuksesta, valintaperusteista ja koulutukseen hakeutumisesta löytyy osoitteesta opintopolku.fi. Käsi- ja taideteollisuuslalle (maalaus-, puu- ja vaatetusala) opiskelijat hakevat samaan artesaanin hakukohteeseen ja valinnat koulutusohjelmista tehdään ensimmäisen vuoden aikana.

Vantaalaiset lukiot ja Vantaan ammattiopisto Varian koulutusalat esitellään Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus Vantaalla -oppaassa. Opas on jaettu kaikille peruskoulun 9. ja 10. -luokkien oppilaille. Uusi opas löytyy pdf-tiedostona oikeanpuoleisesta palkista.

Uudenmaan opiskelupaikat on esitelty Opiskelijaksi.net -sivustolla. Sivuilta löytyy myös neuvoja ja vinkkejä koulutuspaikan valintaan.

Muita hyödyllisiä linkkejä:

Vantaan valintaopas ja diaesitys

Vantaan lukiot ja ammatillinen koulutus -valintaopas 2015

Valintaopas on julkaistu nyt myös mobiilisovelluksena. Voit ladata sovelluksen tableteille ja älypuhelimiin.

Lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen valintaopaspdf, 7128 kb

Diatpptx, 3590 kb valintaoppaan tueksi