Yhteishaku lukioihin ja ammatilliseen koulutukseen

Kuva Marko Kalmari

Yhteishaku järjestetään kaksi kertaa vuodessa. Kevään yhteishaussa on tarjolla tuhansia nuorille tarkoitettuja koulutusvaihtoehtoja lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa eri puolella Suomea. Syksyn yhteishaussa haettavana on joitakin ammatillisen koulutuksen perustutkintoja.

Koulutuksiin haetaan sähköisellä lomakkeella, joka täytetään osoitteessa opintopolku.fi. Hakulomakkeeseen merkitään 3-5 hakutoivetta. Hakutoiveet ja niiden järjestys kannattaa miettiä tarkkaan, sillä hakutoiveita ei voi muuttaa enää yhteishaun päättymisen jälkeen. Hakutoiveet otetaan huomioon opiskelijavalinnassa hakutoivejärjestyksessä.

Tietoja tarjolla olevasta koulutuksesta, valintaperusteista ja koulutukseen hakeutumisesta löytyy osoitteesta opintopolku.fi. Vantaan lukioiden ja Vantaan ammattiopisto Varian koulutustarjonta esitellään Lukiokoulutus ja ammatillinen koulutus Vantaalla -oppaassa. Opas jaetaan kaikille peruskoulun 9. ja 10. -luokkien oppilaille. Opas löytyy myös mobiilisovelluksena ja pdf-tiedostona sivun alaosasta.