Osallistuva Vantaa

Osallistuva Vantaa tarjoaa vantaalaisille heille sopivia tapoja vaikuttaa niin koko kaupungin kuin oman asuinympäristönkin asioihin. Tutustu tapoihin vaikuttaa!

Miten Vantaalla voi osallistua ja vaikuttaa?

Osallistuva Vantaa -malli on hyväksytty kaupunginvaltuustossa tammikuussa 2018 osaksi kaupungin strategiaa 2017-2021. Malli on uusiutuva toimintatapa tarjota vantaalaisille tilaisuuksia osallistua kaupungin suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Osallistuva Vantaa -malli valmisteltiin yhteistyössä asukkaiden ja kaupungin työntekijöiden kanssa. Tutustu Osallistuva Vantaa -malliin.

Ajankohtaisia vaikuttamismahdollisuuksia kootaan Vaikuta nyt -sivulle. Muista myös nämä:

Osallistu asukasfoorumeihin ja muihin asukastilaisuuksiin

Kaupungin johto järjestää muutaman kerran vuodessa eri alueilla asukasfoorumin, joissa keskustellaan ajankohtaisista asioista. Lisäksi eri teemojen käsittelyyn järjestetään asukastilaisuuksia. Alueen päivissä pääset keskustelemaan kaupungin työntekijöiden kanssa aluetta koskevista suunnitelmista ja alueen palveluista.

Tiedon ajankohtaisista tilaisuuksista saat seuraamalla Vantaan kaupungin

Seuraa päätöksentekoa

Kaupungin valtuusto kokoontuu kuukausittain käsittelemään ja päättämään ajankohtaisista teemoista. Valtuuston kokouksia voi seurata Vantaa-kanavan kautta tai paikan päällä. Kaupunginvaltuuston ja muiden toimielinten esityslistat ja pöytäkirjat julkaistaan verkossa.

Anna palautetta

Voit kertoa epäkohdasta, kehua tai antaa palautetta. Voit myös lukea muiden jättämiä palautteita ja niiden vastauksia sekä seurata, miten antamaasi palautetta käsitellään.

Anna palaute

Hae tukea toimintaan!

Vantaan tukee järjestöjen ja yhteisöjen toimintaa avustuksilla. Tutustu hakukriteereihin ja ohjeisiin.

Piipahda tai vietä aikaa asukastiloilla

Asukastilat tarjoavat kaikille vantaalaisille mahdollisuuden yhdessäoloon, yhdessä tekemiseen ja osallistumiseen erilaisiin harrastuksiin ja vapaaehtoistoimintaan.

Järjestä tapahtuma alueellasi!

Lue kaupungin ohjeet ja vinkit tapahtuman järjestäjille.

Lähde vapaaehtoiseksi

Kaupunki tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoistyöhön.

Kansalaisraadit ja kehittäjäryhmät

Kaupungin uuden strategian valmisteluun koottiin keväällä 2017 asukkaita kansalaisraatiin. 80 hakijasta valittiin 22 kaupungin väestöä edustavaa asukasta työskentelemään kahden päivän ajaksi työstämään asukkaiden julkilausumaa kaupungin tulevaisuudesta.
Asiakkaista koostuva kehittäjäryhmä puolestaan ideoi iltavastaanoton ja puhelinpalveluiden kehittämistä keväällä 2018 terveyspalveluissa. Asukasraateja, ja niiden kautta asukkaiden asiantuntemusta ja ajatuksia, hyödynnetään myös tulevaisuudessa.

Vantaalaiset luomassa tulevaisuuskuvia

Vuonna 2017 asukkaat osallistuivat monipuolisten menetelmien kautta Vantaan tulevaisuuden määrittelyyn. Näitä näkemyksiä hyödynnettiin muun muassa kaupungin strategian laadinnassa sekä tulevan yleiskaavan valmistelussa.

Ajankohtaista

Twitter