Kaavatyöhön osallistuminen

Olethan huomannut, että kaikista kaavatöistä on oma verkkosivu. Sivulta löytyy tietoa kaavasta, suunnittelevan henkilön nimi, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Tutustu asemakaavoituksen sivuihin.

Martinlaaksoon täydennysrakentamista rautatieaseman läheisyyteen

Tavoitteena on laatia kaupungin omistamalle Viherpuiston tontille (Martinlaaksontie 24) asemakaavamuutos, joka huomioi tarpeen uusille asunnoille ja lisäpalveluille. Osoitteeseen Martinlaaksontie 26 suunnitellaan päiväkotia. Kaavamuutoksen yhteydessä tutkitaan asumisen ja autopaikkojen määrää myös Vihertie 44-46 tontilla.

Asukastilaisuus järjestetiin 15.6.2021

Tutustu tilaisuuden diaesitykseen.

Voit myös katsoa ja kuunnella tallennuksen.

Lue lisää Martinlaakson kaavoista.

Uusi Tikkuri - yleisötilaisuus 9.6.2021

Keskeisellä paikalla aivan Tikkurilan ytimessä sijaitsevaan Tikkurin kortteliin suunnitellaan monipuolista palvelujen, liike- ja toimitilojen ja asuntojen kokonaisuutta, joka voisi kohota korkeimmillaan jopa 25 kerrokseen.

Kaavatyöhön liittyen pidetiin asukkaille Teams-livetilaisuus 9.6.2021.

Tilaisuuden kysymykset ja vastaukset (PDF).

Lue tilaisuuden PDF-esitys.

Voit myös katsoa tallenteen.

Asukastilaisuus – Uudistuva Tikkurila

Tilaisuus järjestettiin ke 19.5. klo 17-19.00. Tilaisuudessa esitellään ajankohtaisia kaavahankkeita, mm. kaavarunkoa, käynnissä olevia ja alkavia asemakaavatöitä.

Tilaisuuden esitysmateriaali (PDF). Tilaisuuden kysymykset ja vastaukset (PDF).

Tutustu Tikkurilan alueen kaavoihin.

Näyttely - Kaupunkikuva

Kaupunkimaisema muuttuu jatkuvasti. Kaupunkisuunnittelun tehtävä on pitää vantaalaisten rakennettu elinympäristö viihtyisänä, huomioida luonto, paikan identiteetti ja samalla vaalia arkkitehtonisia sekä esteettisiä näkemyksiä.

Ihmisillä on tarve kiintyä ja juurtua paikkaan, tuntea sen arvo. Kaupunkirakenteen ja ympäristön palvelualueen kaavoitus ja rakennusvalvonta yrittävät omalta osaltaan vastata haasteeseen. Näyttelyssä on muutama esimerkki siitä, miten kaupunki rakentuu.

Näyttely on avoinna Vantaa-infoissa:

  • Tikkurilassa 14.4.– 14.5.2021.
  • Myyrmäessä 25.5. – 11.6.2021

Voit katsoa julisteet PDF-tiedostona.

Asukastilaisuus Myyrmäessä

Myyrmäen kehittämisilta pidettiin 16.3. Teams live -tapahtumana.

Kaavoittajat ja muut kaupungin asiantuntijat esittelivät tilaisuudessa muun muassa alueen kaavahankkeita, katu- ja puistosuunnitelmia sekä toimitila- ja liikennehankkeita.

Illan ennakkokyselyn ja tilaisuuden kysymysosion kysymyksistä ja niiden vastauksista on tehty kooste. Siirry lukemaan.

Pirttirannan yleisötilaisuus

Pirttirannan asemakaavan luonnosaineistosta järjestettiin yleisötilaisuus 10.2. klo 17-19. Tilaisuus järjestettiin Teams-kokouksena ja oli avoin kaikille. Lisätietoja tilaisuudesta sekä ohjeet liittymiseen ja kaavaluonnoksesta mielipiteen jättämiseen. Tustustu lisää.

Tutustu Pirttirannan kaavaan ja ja yleisöillan materiaaleihin

Backaksen kartanon alueen kehittäminen

Asemakaavalla on tarkoitus suojella historiallinen kartanomiljöö ja mahdollistaa tapahtuma- ja elämyspuiston, uuden päivittäistavaramyymälän ja uusien asuinrakennusten rakentaminen. Asuinrakennukset ovat suunnitteilla Ylästöntien varteen. Kartanomäki säilyisi jokseenkin nykyisellään.

Alueen suunnitelmia ja käynnissä olevaa asemakaavatyötä esiteltiin asukkaille ja muille asiasta kiinnostuneille kaikille avoimessa yleisötilaisuudessa 26.11.

Tutustu tilaisuuden esitysmateriaaliin (pdf)

Tutustu tilaisuudessa esitettyihin kysymyksiin ja kysymysvastauksiin (linkki pdf:ään).

Lue lisää Backaksen kartanon alueen elämyspuiston kaavasta.

Vantaan alueelliset uutiskirjeet

Vantaan alueelliset uutiskirjeet valottavat osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia, kaupungin suuralueiden kaavoitus- ja kehittämissuunnitelmia sekä asukastilaisuuksia. Tilaa uutiskirje.

Ajankohtaista