Asioi verkossa

Vantaan kaupungin kanssa voit asioida myös sähköisesti.

Kaupunki tarjoaa sähköisiä asiointipalveluita, joihin kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit esimerkiksi varata aikoja terveys- ja sosiaalipalvelujen vastaanotoille. Uusia sähköisiä palveluita otetaan käyttöön vaiheittain.

Apua sähköiseen asiointiin ja digilaitteiden käyttöön

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja digiasioihin. Digiapua ja verkkoasioinnin tukea antavat kaupungin toimijat, järjestöt ja yritykset. Verkkoasioinnin tuesta löydät kaupungin toimijoiden lisäksi myös digiapua antavia yrityksiä ja yhdistyksiä.

Sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-infon nettiapu: Neuvoa asiointiin, skannaamiseen, tulostamiseen ja netin käyttöön. Voit kysyä apua myös puhelimitse 09 839 22133. Olipa kyseessä kaupungin sivut tai Oma Vantaa – autamme sinua sähköisessä asioinnissa.

Koivukylän palvelutori: Saat neuvontaa vaikkapa tietokoneen tai puhelimen käyttöön ja apua muun muassa sähköisten lomakkeiden täytössä.

Kirjastoissa autetaan tarvittaessa asiakaskoneilla ja monitoimilaitteilla, esim. tulostamisessa ja skannaamisessa. Kysy apua henkilökunnalta.

Laiteopastus, ohjelmat ja sovellukset

Kirjastoissa voit harjoitella erilaisia tietotekniikkaan, laitteisiin, Internetin käyttöön ja ohjelmiin liittyviä taitoja muun muassa Enter ry:n ja muiden toimijoiden järjestämissä opastustilaisuuksissa. Löydät opastukset Helmet-verkkosivuilta kunkin kirjaston tapahtumatiedoista.

Asukastila Kafnetin ATK-ohjaaja ja Läppärikerho: Laitteiden käyttö ja tietokoneongelmat. Perehdy laitteisiin ja ratkaise ongelmia. ATK-ohjaaja paikalla päivittäin, läppärikeho kokoontuu kerran viikossa.

Kuntalaisen digi-info: Älypuhelin- ja laiteneuvontaa sekä sosiaalisen median sovellukset. Tule opiskelemaan miten laitteita, sähköisiä palveluita ja sovelluksia käytetään. Pilviagentit opastavat Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infossa viikoittain.

Vantaa-infossa otat haltuun pysäköintisovellukset.

Enterin syksyn opastukset alkavat

Enterin vapaaehtoiset vertaisopastajat auttavat sinua tietokoneen, tablettilaitteen ja kännykän käytössä esimerkiksi kirjastoissa.

Älypuhelimen ja tabletin käyttö​

Enter ry:n Seniorit nettiin -tietoisku 22.10. klo 13-15.

Turvallinen netin käyttö -info

Kyselyklinikka Tikkurilan Vantaa-infossa torstaina 25.10. klo 12-13.

Kuntalaisen digi-info

Saat opastusta esimerkiksi uuden laitteen hankintaan tai älypuhelimen käyttöön Myyrmäen Vantaa-infossa tiistaisin klo 13–16 ja Tikkurilan Vantaa-infossa torstaisin klo 13–16.

Ajankohtaista

Instagram

Twitter