Asioi verkossa

Kaupunki tarjoaa sähköisiä asiointipalveluita, joihin kirjaudutaan esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Voit esimerkiksi varata aikoja terveys- ja sosiaalipalvelujen vastaanotoille. Uusia sähköisiä palveluita otetaan käyttöön vaiheittain.

Apua sähköiseen asiointiin ja digilaitteiden käyttöön

Vantaalla saat tukea verkkoasiointiin ja opastusta digilaitteiden käyttöön. Neuvontaa ja opastusta antavat kaupungin toimijat, järjestöt ja yritykset.

Ajankohtaiset digiaiheiset infot ja tapahtumat löydät sivun alalaidasta.

Sähköisen asioinnin tuki

Vantaa-infosta saat nettiapua viranomaisasiointiin ja netin käyttöön. Lisäksi tuki asiakaskoneille skannaamiseen ja tulostamiseen. Voit kysyä neuvoja myös puhelimitse 09 839 22133 Oma Vantaa ja kaupungin sivujen käytöstä tai saat tietoa neuvontapaikoista.

Kirjastojen asiakaskoneet ovat käytössä itsenäiseen työskentelyyn ja henkilökunta auttaa tarvittaessa, esimerkiksi tulostamisessa sekä skannaamisessa.

Koivukylän palvelutorilta saat sähköisten palveluiden käytön tukea ja apua esim. skannaamisessa.

Laiteopastus ja sovellukset

Koivukylän asukastila Kafnetin ATK-ohjaaja ja Läppäripiirin vapaaehtoinen auttavat laitteiden käytössä ja tietokoneongelmissa.

Kuntalaisen digi-infosta voit kysyä opastusta vaikkapa laitehankintaan, sosiaaliseen mediaan ja älypuhelimen sekä tabletin käyttöön.

Kirjastoissa järjestetään Enter ry:n ja muiden toimijoiden laiteopastuksia.

Kurssit

Aikuisopiston kurssit ja luennot mm. kursseja kuvankäsittelyyn, julkaisuun, mobiililaitteisiin, ohjelmointiin, sosiaaliseen mediaan, pilvipalveluihin, toimisto-ohjelmiin ja tietoturvaan.

Sähköisen asionnin tuki

Aiheeseen liittyviä ryhmiä Facebookissa

Digituki – Väestörekisterikeskus

Digitreenit – Yle

Enter ry – tieto- ja viestintätekniikasta kiinnostuneiden ikäihmisten yhdistys

Mietityttääkö digi, arveluttaako asiointi?

Kerro täällä mistä digiaiheesta haluaisit infoa tai opastusta. Pyrimme järjestämään infoja tarpeen mukaan.

Kuntalaisen digi-infon työpaja

Kesäkuvat pilveen työpaja järjestetään Tikkurilan Vantaa-infossa 27.8., Myyrmäen Vantaa-infossa 28.8. ja Korson Vantaa-infossa 29.8.

Opastusta digiarkeen

Kaikille avoimet Vantaan aikuisopiston tietotekniikkaopastukset Tikkurilan kirjastossa 13.8., 20.8. ja 27.8. klo 13-17. Ilmoittaudu etukäteen.

Turvallisen netin käytön info

Aiheena sähköpostiohjelmien käyttö Myyrmäen Vantaa-infossa 5.9. klo 13-14.30 ja Tikkurilan Vantaa-infossa 2.10. klo 13-14.

Kuntalaisen digi-infon työpaja

Hyödylliset mobiilisovellukset työpaja järjestetään Myyrmäen Vantaa-infossa 24.9. klo 12-15 ja Tikkurilan Vantaa-infossa 26.9 klo 12-15.

Maisa-palvelun esittelyinfo

Tule tutustumaan sähköiseen sosiaali- ja terveydenhuollon asiointikanava Maisaan. Esittely Tikkurilan Vantaa-infossa 23.9., Korson Vantaa-infossa 25.9. ja Myyrmäen Vantaa-infossa 26.9.

Turvallisen netin käytön info

Aiheena sähköpostiohjelmien käyttö Myyrmäen Vantaa-infossa 5.9. klo 13-14 ja Tikkurilan Vantaa-infossa 2.10. klo 13-14.

Turvallisen netin käytön info

Sosiaalinen media Facebook, Twitter ja Instagram Myyrmäen Vantaa-infossa 7.11. klo 13-14.30 ja Tikkurilan Vantaa-infossa 4.12. klo 13-14.

Ajankohtaista

Instagram @vantaankaupunki

Twitter