Hakunilan kaavarunko

Håkansbölen kartanon ympärillä on viljelty maita keskiajalta asti. Rakennuskanta on sen jälkeen muuttunut. Etenkin 1970-luku oli vilkasta, silloin rakennettiin pääosa Hakunilasta ja Länsimäestä. Hakunilan alueen yhdeksässä kaupunginosassa on nyt yli 29 000 asukasta, mutta väestönkehitys on vähenevä. Tavoitteena on saada väestömäärän kehitys jälleen nousuun ja näin turvata alueen palvelut. Keinoina ovat täydennysrakentaminen ja ympäristön perusparantaminen.

Hakunilasta monen mieleen nousevat kerrostalot, mutta runsas 40 prosenttia on pientaloja. Urheilukansa tuntee Hakunilan SM-hiihtojen näyttämönä. Urheilupuisto tarjoaa hyvät liikkumismahdollisuudet ympäri vuoden. Lisäkäsi Vantaa kehittää ulkoilu- ja virkistysalueena sekä matkailukohteena Kuusijärven ulkoilualuetta ja Sipoonkorven kansallispuistoa Natura-alueineen, joita Sotungin kylämaisemaja Länsisalmen kulttuurimaisemaa hienosti täydentävät. Alueet ovat ainutlaatuisia Vantaalla.

Hakunilan keskustan asumista ja palveluita täydentää Porttipuiston kauppojen keskittymä, täältä löydät Ikean, mutta myös useita Outlet-myymälöitä. Alueet kasvavat yhteen, kun niiden välissä olevat varikot muuttuvat uudeksi kaupunkikeskukseksi. Porttipuisto on osa laajeneevaa Vantaan Akselin työpaikka-aluetta, jonka maamerkkinä on ”Keskon mäki”. Täältä on vain muutaman minuutin matka Vuosaaren Satamaan.

Hakunilan suuralueen toinen kasvun suunta tulee olemaan Länsisalmen ja Länsimäen alueet, joille Vantaa, Helsinki ja Sipoo laativat yhdessä Östersundomin yhteistä yleiskaavaa.

Hakunilan kaavarunkotyö käynnistyy

Ideoidaan Hakunilan tulevaisuutta yhdessä! Asukastilaisuus järjestetään tiistaina 7.6. klo 18.00 alkaen ostarin nuorisotilassa (Laukkarinne 4). Tule kuuntelemaan ja keskustelemaan. Millainen on hyvä Hakunila tulevaisuudessa?

Keskustan monipuolinen kehittäminen ja asumisen monipuolinen lisääminen on tärkeää alueen vetovoimaisuudelle ja palvelujen säilyttämiselle. Kaupunkisuunnittelu pysi tarjouksia Hakunilan alueen maankäytön ideasuunnittelun tasoisesta kaavarunkotyöstä. Kilpailun voitii Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy ja Ramboll Finland Oy. Työtä jatketaan heidän kanssaan. Asukastilaisuudessa ovat paikalla kaupungin suunnittelijat ja yhteistyökumppanit.

Ajankohtaista

Twitter