Hakunilan valokohteet

Hakunilan suuralueella voi bongata Fazerilan maamerkin tai aistia sähkön Fingridin Länsisalmen sähköasemalla.

Länsisalmen sähköasema
Kehä 3:n ja Porvoon moottoritien vieressä

Fingridin Länsisalmen sähköasema / kuva: Parviainen Arkkitehdit

Valo on sähköä näkyvässä muodossa, ja Fingridin Länsisalmen sähköasema esittää asian kauniisti. Kaaren muotoinen maisemaportaali muodostaa mieleenpainuvan maamerkin paikkaan, jossa sähköaseman läpi virtaava energia ja ohi ajavien ihmisten virta kulkevat rinnakkain.

Liikenneväylille näkyvän asemarakennuksen ja voimajohtojen pääteportaalin arkkitehtisuunnittelusta vastasi Parviainen Arkkitehdit Oy. Länsisalmen sähköasema palkittiin vuonna 2018 Vantaan kaupungin Kehäkukka-arkkitehtuuripalkinnolla sekä kansainvälisessä World Architecture Festivalissa Amsterdamissa. Kuva: Mika Huisman - Decopic.

Sipoonkorven silta

Yksityiskohtia Sipoonkorven sillasta

Vanhan Porvoontien ylittävä kevyenliikenteen silta yhdistää Kuusijärven ulkoilualueen ja Sipoonkorven kansallispuiston. Aamuvirkuille tai retkiltään iltahämärissä palaaville on pian tarjolla hienoa nähtävää myös hienosti valaistulla sillalla liikkuessa.

Fazerin vesitorni
Vaarala

Valotaideteos Fazerin vesitornissa / Kuva: Fazer

Fazerin vesitorni hehkuu nykyään valotaideteoksena. 40 metrin korkeuteen kohoavan vesitornin uusi elämä alkoi syyskuussa 2018, kun Fazer juhli 127-vuotissyntymäpäiväänsä. Nyt eriaiheiset valoteokset vaihtuvat vesitornissa kahden viikon välein.

Valot syttyvät tuntia ennen auringonlaskua. Esimerkiksi Porvoonväylä tai Fazerin vierailukeskuksen piha tarjoavat hyvät näkymät valotaiteen tarkasteluun. Kuva: Fazer

Kiertoliittymä
Länsimäentie–Maratontie

Kiertoliittymän valaistut graniittimuurirakenteet kuvaavat alueen historian vallihautarakenteita.

Ajankohtaista