Historia

Keimolassa moottoristadionin historia näkyy Keimolanmäessä

Vuosina 1966−1978 toiminut Keimolan moottoristadion oli avautuessaan Suomen ensimmäinen ja ainoa pysyvä moottorirata. Radalla ajettiin rata-autoilla, moottoripyörillä, urheiluautoilla, formula-autoilla ja jopa moottorikelkoilla.

Autoilun lisäksi rata jäi historiaan myös musiikista. Paikalla järjestetyissä konserteissa esiintyivät muun muassa The Beach Boys ja Hurriganes.

Toiminnan loputtua Keimolan rata oli vuosikymmeniä käyttämättömänä kunnes aluetta alettiin 2000-luvulla kaavoittaa asumiskäyttöön Kehäradan suunnitelmien yhteydessä.

Taide on vahvasti mukana Keimolanmäessä. Moottoristadionin historiaa voidaan tuoda kuvina ja Isosuon väriskaalaa väreinä tulevalle asuinalueelle. Entinen valvontatorni jää muistuttamaan kunnostettuna valo- ja ääniteoksena menneistä vuosista: Keimola on ollut Suomen ainoa kansainvälinen moottoriurheilukeskus.

Kadut myötäilevät kilparataa

Keimolanmäen historia on huomioitu suunnittelussa. Osa entisistä moottoristadionin ajoreiteistä muunnetaan kaduiksi.

Katujen ja aukioiden nimistö heijastaa alueen historiaa: Ajolenkki on ollut moottoriradan osa, Lincolninaukio kertoo radan perustajasta ja Ruutulipunkuja viittaa kilpa-ajojen maaliin.

Valokuva: Scuderia Naftalin

Kurvaa Keimolanmäkeen

Ajankohtaista

Twitter