
Kivistö. Katso, mikä ihana kaupunki! Kivistön suuralue tarjoaa tulevaisuudessa 50 000 vantaalaiselle aktiivista ja vehreää asumista lähellä työpaikkoja. Kivistöön rakentuu uusi värikäs kaupunkikeskusta ja Vehkalaan rakennetaan seudullisesti merkittävää työpaikka-aluetta. Kivistössä on tilaa elää omanlaista, kaupunkilaista elämää lähellä kaikkea – työpaikkoja, palveluita, kulttuuria ja harrastusmahdollisuuksia.
Pinta-alaltaan suurin Vantaan alue
Kivistö on suurin Vantaan suuralueista. Se kattaa läntisen Pohjois-Vantaan ja kolmasosan koko kaupungista. Naapureinaan Kivistöllä on Espoo, Nurmijärvi ja Tuusula. Kivistön alueella on 10 kaupunginosaa: Piispankylä, Keimola, Kivistö, Lapinkylä, Myllymäki, Vestra, Luhtaanmäki, Riipilä, Seutula ja Kiila. Kehärata, Hämeenlinnanväylä ja aluetta etelässä rajaava Kehä III takaavat hyvät liikenneyhteydet.
Jopa 50 000 kotia
Kivistö on pääkaupunkiseudun mittavin uusi asuin- ja työpaikka-alue. Kivistön suuralueelle rakentuu kaupunkimainen keskusta palveluineen. Suuralueelle rakennetaan kodit jopa 50 000 ihmiselle. Työpaikkoja arvioidaan syntyvän saman verran. Kivistössä asunnot, työpaikat ja palvelut ovat lähellä ja helposti saavutettavissa myös jalan tai pyöräillen. Taide tuodaan osaksi kaikkea rakentamista.
Luonnonläheistä asumista ja työpaikkaelämää
Kehärata ja vuoden 2015 asuntomessut vauhdittivat Kivistön keskustan kasvua. Kivistön uuden keskustan ohella rakennetaan Keimolanmäen persoonallista asuinaluetta entisen moottoriradan alueelle. Vehkalaan asemakaavoitetaan monipuolisia työpaikkatontteja erilaisille yrityksille hyvien joukkoliikenneyhteyksien ja virkistysalueiden lähelle.
Useita arvokkaita luontoalueita
Valtaosa Kivistön suuralueesta on peltoa ja metsää. Alueella on useita luonnonsuojelualueita, Natura-alue Vestrassa ja muita luontoarvoiltaan merkittäviä metsäalueita. Padottu Vantaankoski viiden metrin pudotuksineen on keskeinen osa Vantaanjokilaakson valtakunnallisesti arvokasta maisema-aluetta.
Kyliä ja kartanoita keskiajalta
Kivistön suuralueella on useita vanhoja kyliä, joilla on juuret keskiajassa. Keimolan kylässä ja Piispankylässä on säilynyt useita arvokkaita rakennuksia ja tiloja, joiden päärakennukset ovat 1700–1800-luvuilta. Katrinebergin ja Königstedtin kartanot Seutulassa ja Linnan kartano Kivistössä ovat 1800-luvulta.