Toimitilauudistus Tikkurilassa

Vantaan kaupungin hallinto on tällä hetkellä hajautettuna Tikkurilassa 12 toimipisteeseen.

Kaupungin kaikkien toimialojen (kaupunginjohtajan, konserni- ja asukaspalveluiden, maankäytön, rakentamisen ja ympäristön, sivistystoimen sekä sosiaali- ja terveydenhuollon) Tikkurilassa toimiva hallinto keskitetään lukuisten eri toimipisteiden sijaan yhteen, uuteen toimitaloon sekä Tikkurilan Silkin tiloihin.

Monet seikat puoltavat uudistusta: näin saadaan optimoitua tila- ja kustannustehokkuutta, säästetään nykyisten kiinteistöjen peruskorjauskuluissa ja saavutetaan synergiaetuja kun kaupungin eri toimijat ovat saman katon alla. Yksi toimitalo mahdollistaa myös Tikkurilan kiinteistökehityksen.

Hallinnon toimistorakennus toteutetaan osoitteeseen Kielotie 13. Tontilla sijaitseva nykyinen toimistorakennus puretaan. Nykyisen rakennuksen omistaa Kiinteistö Oy Vantaan Kauppalantalo (Kielotie 13), jonka osakekanta on suurelta osin kaupungin omistuksessa.

Toimistorakennuksen toteutus kilpailutetaan. Kilpailulla valittu yhteistyökumppani suunnittelee ja rakentaa toimistotalon. Rakennus valmistuu loppuvuodesta 2020. Kaupunki sitoutuu vuokraamaan tarvitsemansa toimitilat pitkäaikaisella vuokrasopimuksella. Rakennuksessa tulee toimimaan noin 800 Vantaan kaupungin työntekijää. Rakennuksen pinta-ala on 13 500 bruttoneliömetriä.

Ajankohtaista

Twitter