Suuri sisäilmaoirekysely starttaa marraskuussa – vastaathan!

Koulujen ja päiväkotien hyvä sisäilma on tärkeää perheille, työntekijöille ja koko Vantaan kaupungille. Jotta saisimme kokonaiskuvan tilojen käyttäjien sisäilmaoireilusta, Vantaan kaupunki tekee laajan oirekyselyn marraskuussa 2018. Mukana ovat kaupungin päiväkodit, alakoulut, yläkoulut ja Varia.  

Mikä?

Vantaan kaikkien koulujen ja päiväkotien sekä Varian tilojen käyttäjille lähetetään 13.11.-4.12. nettikysely sisäilmaoireilusta. Lukiot eivät ole mukana, sillä ne ovat aiemmin alkaneen Aalto-yliopiston tutkimuksen piirissä.

Kenelle?

Kyselyyn pyydetään vastauksia 40 000 vantaalaiselta: huoltajilta, oppilailta, opiskelijoilta ja henkilöstöltä. Kyselylinkkiä jaetaan portaittain suuren vastaajamäärän vuoksi. Jotta kyselyn tulokset olisivat luotettavia, vastaukset tarvitaan mahdollisimman kattavasti kaikilta käyttäjiltä. Siis myös niiltä perheiltä, joissa oireilua ei ole ollut.

Miten?

Tutkimus tehdään nettikyselynä, jolloin vastauslinkkiä jaetaan esimerkiksi perusopetuksen Wilma-järjestelmän kautta sekä sähköpostitse. Kullekin ryhmälle vastausaikaa varataan kaksi viikkoa.

Miksi?

Vantaan strateginen tavoite on, että kaupungin tilojen sisäilmatilanne paranee. Sisäilmaoireita kartoittavan oirekyselyn avulla saadaan kokonaiskuva tilanteesta kaikissa kouluissa ja päiväkodeissa.

Kuka tekee?

Kyselyn toteuttaa Turun yliopiston Satakunta-hanke. Kaikkia terveystietoja käsitellään ehdottoman luottamuksellisesti eikä yksilötietoja luovuteta. Tutkimuksen tulokset saadaan keväällä 2019.

Kyselyn vastausajat

Kyselyä jaetaan portaittain eri ryhmille. Toivomme myös vastaajilta malttia, vaikka ei saisi linkkiä ensimmäisten joukossa - suuri jakelu ottaa aikansa.

  • Kouluissa työskentelevä sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö 9.11.2018–23.11.
  • Koulujen ja päiväkotien henkilökunta​ 13.11. (klo 10) –4.12.
  • Alakoulun oppilaiden huoltajat​ 13.11. (klo 10) –4.12.
  • Yläkoulun oppilaat​ 19.11. (klo 10) –2.12.
  • Varian henkilökunta ja opiskelijat​ 19.11. (klo 10) –2.12.
  • Päiväkotilasten huoltajat​ 4.12. (klo 10) –18.12.
  • Vantin kouluissa ja päiväkodeissa työskentelevä henkilöstö, 28.11. (klo 10) –11.12.2018

Mistä lisätietoa?

Tälle sivulle päivitetään lisätietoa. Lue lisää oheisista tiedostoista ja linkeistä.

Lisätietoja kyselystä antaa Turun yliopiston työterveyshuollon oppiaineelta professori Tuula Putus, puh. 0400 671517, tuula.putus@utu.fi

Kysymyksiä ja vastauksia sisäilmaoirekysely 2018

Linkki Turun yliopiston Satakunta-hankkeeseen

Katso video sisäilmaoirekyselystä

Ajankohtaista

Twitter