Vantaan uimarannat

Artikkeli

Asiasanat

MatkailuMatkailijat
Kuusijärvi on Vantaan ykkösrantakohde hellepäivän viettoon.

Vantaa ei ole tunnettu tuhansista järvistään tai rannikostaan, mutta ei Vantaalta hellepäivänäkään tarvitse lähteä naapurikuntiin virkistystä etsimään. Ympäri Vantaata nimittäin pääsee kuin pääsekin vilvoittelemaan veteen. Eikä uimista tarvitse rajoittaa vain kesäkauteen, vaan Kuusijärvellä ja Vetokangaksella uimaan pääsee ympäri vuoden.

Vantaan uimarantojen ykkönen on itseoikeutetusti Kuusijärvi. Kuusijärven ulkoilualueella uidaan ja saunotaan savusaunoissa ympäri vuoden. Kuusijärven hiekkaranta on Vantaan suurin ja uimareille on tarjolla monia palveluita. Uimavalvonta on paikalla päivisin kesäkauden ajan. Kuusijärven päärakennuksessa ympärivuotisesti  toimiva monipuolinen ja viihtyisä kahvilaravintola Cafe Kuusijärvi tarjoaa niin lounasta kuin suolaista ja makeaa pikkunälkään. Uimareille löytyvät myös pukukopit, wc:t ja suihkut. Kesällä rannalta voi vuokrata myös monenlaisia urheiluvälineitä sublaudoista fatbikeihin. Ja Sipoonkorven kansallispuistoon on vain kivenheitto. Kuusijärven ulkoilualueen osoite on Kuusijärventie 3, 01260 Vantaa.

Vantaan Kaivokselassa sijaitseva Vetokannaksen uimaranta on toinen vantaalaisten suosikki ja yhtään valehtelematta yksi pääkaupunkiseudun hienoimmista uimarannoista. Vetokangas on entisestä hiekkakuopasta kunnostettu uimaranta, josta löytyy niin matalaa rantaa lapsille kuin hyvin nopeasti syveneviä kohtia uimataitoisille. Itse asiassa Vetokangaksella on yhden sijaan useampi ranta, sillä alueella vuorottelevat hiekkaiset ranta-alueet ja nurmikkokentät. Myös Vetokankaalla on kesäkaudella uimavalvoja paikalla. Vetokankaalta löytyy pukukoppeja vaatteiden vaihtoon, wc sekä beach volley kenttä ja kuntoiluvälineitä. Vetokangaksen uimarannan osoite on Vantaanlaaksontie 3, 01670 Vantaa.

Korson uimapaikka on Leppäkorven maauimala, joka tunnetaan paikallisten suussa myös Korson monttuna. Leppäkorven uimaranta on lapsille sopivan matala ja aivan rannan tuntumassa on aidattu leikkipuisto. Uimarannalla ei ole uimavalvojaa, mutta uimareita varten löytyy pukukatokset, suihku ja wc. Leppäkorven maauimalan osoite on Kontiotie 1, 01450 Vantaa.

Bonuksena uimaan pääsee myös useammasta paikasta Keravanjoen varrella. Jokivarren uimapaikoilla ei ole uinninvalvontaa. Tapionrannalta Havukoskelta (Tapiontie 39, 01420 Vantaa) löytyy suihku ja pukukopit. Viereisellä nurmialueella voi hyvin viettää piknikkiä. Matarinkosken uimarannalta Matarista (Joukontie 48, 01400 Vantaa) löytyy pukukopit. Rannan vieressä on myös suurempi nurmialue ja liikuntapaikka kuntoiluvälineineen. Kimalaisenrannalta Nikinmäestä (Kimalaisenranta, 01490 Vantaa) löytyy pukukopit ja pieni parkkialue.

Avainsanat

Visit VantaaUimarannat