Aikuisena lukioon – Sotungin etälukiossa opiskellaan joustavasti netissä

Tiedote

Asiasanat

KoulutusAsukkaat

Jos olet miettinyt lukio-opintoja aikuisiällä ja haluaisit opiskella etänä, tervetuloa Vantaalle Sotungin etälukioon! Ylioppilastutkinnon lisäksi voit opiskella yksittäisiä kursseja. Etälukiossa opiskeleva Vilma, 19, arvostaa aikataulujen joustavuutta.

ylioppilaslakki kesäisessä maisemassa

Sotungin etälukiossa voi ylioppilastutkinnon lisäksi opiskella yksittäisiä kursseja, korottaa arvosanoja ja täydentää aikaisempaa yo-tutkintoa uusilla aineilla. Kuva: Tuulia Poutiainen

Sotungin etälukion toimistossa itä-Vantaalla on vilinää: ylioppilaskirjoitusten tulokset ovat juuri saapuneet. Olen tutustumassa aikuislukion toimintaan ja saanut oppaaksi etälukiokoordinaattori Eija Immosen.

- Sotungin etälukio on aikuislukio verkossa. Opiskelu tapahtuu verkko-oppimisympäristössä, eli opiskella voi kotona tai vaikka mökillä. Kokeet suoritetaan pääosin täällä paikan päällä, Eija tiivistää.

Opiskelijapalautteen mukaan parasta etälukiossa on joustavuus, laaja ainevalikoima sekä innostavat ja kannustavat opettajat.

 

Kuka voi opiskella Sotungin etälukiossa ja miten hakeminen tapahtuu?

Pääsykokeita ei ole, vaan opiskelijaksi voi ilmoittautua etälukion nettisivuilta löytyvällä hakulomakkeella. Haku on auki ympäri vuoden. Lukuvuosi on jaettu viiteen periodiin. Opinnot voi aloittaa jokaisen periodin alusta.

- Etälukioon voi ilmoittautua opiskelijaksi mistä päin Suomea vain, ja opiskellaan meillä jopa ulkomailta käsin, Eija kertoo.

Sotungin etälukion opiskelija

Vilma opiskelee Sotungin etälukiossa.

Vilma tähtää yo-tutkintoon ja korkeakouluun

Vilma, 19, suorittaa Sotungin etälukiossa ylioppilastutkinnon.

- Olen opiskellut etälukiossa 2021 syksystä asti. Hain opiskelemaan etälukioon sen hetkisen elämäntilanteen vuoksi.

- Etälukion opiskelussa kivoja puolia on esimerkiksi se, että saa itse ajoittaa opiskelun. Joskus opiskelun voi jättää illalle tai viikonlopulle.

Vilma haluaa jatkaa opintoja lukion jälkeenkin.

- En ole vielä varma, mitä haluan tehdä tai minne lähteä opiskelemaan. Sen kuitenkin tiedän, että haluan jatkaa opiskelua jossain korkeakoulussa, hän summaa tulevaisuudensuunnitelmiaan.

Opiskelu Sotungin etälukiossa on sekä ohjattua että itsenäistä. Opettaja pitää opiskelijoihin yhteyttä ja antaa palautetta verkon välityksellä. Opettajalta voi aina pyytää neuvoja ja häneltä saa apua jokaisella kurssilla.

 

Koko tutkinto tai yksittäisiä kursseja

Sotungin etälukioon tullaan opiskelemaan monenlaisella taustalla. Opinnot suunnitellaan opinto-ohjaajien kanssa jokaiselle oman tarpeen ja taustan mukaan. Ylioppilastutkinnon lisäksi voit opiskella yksittäisiä kursseja, korottaa arvosanoja ja täydentää aikaisempaa yo-tutkintoa uusilla aineilla.  Aiempia tutkintoja ei tarvitse olla, kunhan peruskoulu on suoritettu.

Hakijan tulee olla 18 vuotta täyttänyt.  Poikkeuksena tähän ovat Vantaan päivälukioissa ja ammattiopisto Variassa opiskelevat nuoret, jotka voivat täydentää oman oppilaitoksensa opintoja etälukiossa. Varian opiskelijoille tarjotaan valmis etenemispolku kohti kaksoistutkintoa ammattiin opiskelun ohella.

- Jos lukio-opinnot kiinnostavat ja etäopiskelu tuntuu sopivalta vaihtoehdolta, ilmoittautukaa ihmeessä meille. Lämpimästi tervetuloa Sotungin etälukion hyvään porukkaan! Eija hymyilee.

Lisää tietoa ja hakeminen: etalukio.vantaa.fi 

 

Kaksoistutkinto mahdollistaa ammatillisten- ja lukio-opintojen yhdistämisen

Myös Vantaan aikuislukio tarjoaa lukio-opintoja aikuisille: aikuislukio.vantaa.fi

Aikuislukiossa saan opiskella omaa vauhtia” artikkeli Asukaslehti 2 2023

Lukiokoulutus Vantaalla