Koululaismatkakortin lataus lukuvuonna 2022-2023

Tiedote

Asiasanat

KoulutusAsukkaatLapsiperheetOppilaat

Tämä tiedote koskee niitä oppilaita, joille on myönnetty koululaismatkakortti, ja joiden päätös koululaismatkakortista on voimassa lukuvuonna 2022–2023.

Bussi on ajamassa alikulkutunneliin. Juna ajaa yllä olevan sillan päällä. On kesä.

Koululaismatkakortti ladataan Vantaa-infossa aikavälillä 13.6.2022–10.8.2022. Vantaa-infojen yhteystiedot ja aukioloajat löydät osoitteesta vantaa.fi/vantaa-info

Oppilaan ei tarvitse välttämättä olla mukana Vantaa-infossa. Huoltajan tulee ottaa mukaan oppilaan henkilöllisyystodistus. Alle 18-vuotiaalle riittää kuvaton Kela-kortti.  

Koulukuljetuspäätöstä ei tarvitse olla mukana, kun koululaismatkakorttia ladataan. 

Ensimmäisen koululaismatkakortin saa maksutta. Jos oppilas on jo saanut koululaismatkakortin, ladataan kausi vanhalle kortille. 

Koululaismatkakortin voimassaoloaika  

Koululaismatkakortti ladataan yhtä lukuvuotta varten kerrallaan. Jos koulukuljetuspäätös on tehty useamman vuoden ajaksi, kortti ladataan joka vuosi uudestaan.  

Koululaismatkakortti on voimassa maanantaista perjantaihin klo 4.30–18.00.   

Lauantaikoulupäiviä varten oppilas saa koululta tarvittaessa kertalippuja. Koululaismatkakortti on kuitenkin voimassa lukuvuoden viimeisenä koulupäivänä eli lauantaina 3.6.2023. 

Koululaismatkakortille pystyy lataamaan itse arvoa, jolloin korttia voi käyttää myös iltaisin, viikonloppuisin ja koulujen loma-aikoina. 

Jos oppilaan oikeus maksuttomaan koululaismatkakorttiin päättyy kesken lukuvuoden, tulee kortti palauttaa koululle. Mahdollinen kortille itse ladattu arvo tulee tätä ennen käyttää tai siirtää Vantaa-infossa toiselle kortille. 

Kadonnut koululaismatkakortti   

Jos koululaismatkakortti katoaa, huoltaja maksaa uuden kortin (5 €). Jos oppilaalla on henkilökohtainen matkakortti, voi sitä käyttää koululaiskauden uudelleen lataamiseen.   

Ensimmäisestä kadonneen kortin uudelleen lataamisesta ei mene käsittelymaksua, mutta toisesta katoamisesta peritään käsittelymaksu (6 €). 

Uudelleen lataaminen tehdään Vantaa-infossa. Mukana on oltava oppilaan henkilötodistus.

Lisätietoja koulumatkaeduista

www.vantaa.fi/koulukuljetus

puh. 050 3180 976, 050 3029 939, 050 3030 314  

koulukuljetus@vantaa.fi

Avainsanat

KoulumatkatKoulukuljetusPeruskoulut