Lastensuojelun avo- ja sijaishuollon sosiaalityöntekijöille maksetaan rekrytointi- ja sitouttamispalkkio

Tiedote

Vantaan kaupunki ottaa 1.11.2022 alkaen käyttöön rekrytointi- ja sitouttamispalkkion, joka koskee lastensuojelun lakisääteisen sitovan henkilöstömitoituksen piirissä olevia sosiaalityöntekijöitä eli Vantaan perhe- ja sosiaalipalvelujen lastensuojelun avo- ja sijaishuollon sosiaalityöntekijöitä.

Toimenpiteen taustalla on 1.1.2022 lastensuojelulakiin tullut lastensuojelun sosiaalityöntekijän sitova asiakasmitoitus, joka on 35 lasta sosiaalityöntekijää kohden. Lisäksi Vantaan lastensuojelun asiakasmäärät sekä palveluntarve ovat kasvaneet ja sosiaalityöntekijöistä on pulaa valtakunnallisesti.

”Asiakasturvallisuus ja hyvä lastensuojelu ovat meille tärkeimpiä asioita. Sosiaalityöntekijät tekevät täällä arvokasta työtä, ja yhdessä sosiaali- ja terveyspalvelujen, HR:n sekä työntekijöiden kanssa olemme saaneet työntekemisen edellytyksiä ja kannusteita paremmiksi”, sanoo sosiaali- ja terveydenhuollon apulaiskaupunginjohtaja sekä Vantaan ja Keravan hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytö.

Vantaan kaupungilla on riittävästi vakansseja lastensuojelussa vaaditun henkilöstömitoituksen saavuttamiseen ja tehtäviä on jatkuvasti avoimena hakijoita varten. Haasteena on vakanssien täyttäminen vakavasta työvoimapulasta valtakunnallisesti kärsivällä alalla.

”Otamme vielä jo tehtyjen parannusten lisäksi käyttöön ylimääräisen palkkion sosiaalityöntekijöille. Haluamme pitää kiinni alan ammattilaisista vaikeassa työtilanteessa, ja tällä toimenpiteellä valmistaudutaan samalla turvalliseen siirtymään hyvinvointialueelle”, Aronkytö kertoo.

Avainsanat

Lastensuojelu