Lukiot ja Varia aloittavat syyslukukauden lähiopetuksessa Vantaalla

Tiedote

Asiasanat

KoulutusNuoretOpiskelijat

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoontui tiistaina 3.8.2021. Ryhmässä päätettiin, että toisen asteen syyslukukausi aloitetaan pääkaupunkiseudulla lähiopetuksessa. Päätös koskee ammattiopisto Variaa ja lukioita Vantaalla.

Lukioiden ja ammattiopisto Varian toisen ja kolmannen vuoden opiskelijat aloittavat syyslukukauden ensi viikon keskiviikkona 11.8.2021. Varian uudet opiskelijat aloittivat opintonsa tänään 4.8.

Vantaan kaupungin oppilaitoksissa noudatetaan voimassa olevia koronaturvallisuussuosituksia (mm. maskien ja muiden suojavälineiden käyttö, käsihygienia, turvavälit).

Oppilaitos tarjoaa kasvomaskit opiskelijoille, jotka kuuluvat laajennetun oppivelvollisuuden piiriin (ensimmäisen vuoden opiskelijat). Muiden opiskelijoiden tulee hankkia kasvomaskit itse. Omasta oppilaitoksesta saa tarvittaessa maskin käyttöön, jos se on unohtunut kotiin. Myös 2. koronarokotteen eli tehosterokotteen saaneiden tulee käyttää oppilaitoksissa kasvomaskia. Työpaikalla oppiessa noudatetaan työpaikan koronaohjeistuksia.

Koronavirusrokotteiden ajanvaraus on avattu koko pääkaupunkiseudulla 16-vuotiaille ja sitä vanhemmille. Pääkaupunkiseudulla asuvat voivat varata rokotusajan osoitteessa https://www.koronarokotusaika.fi/

Kannustamme kaikkia opiskelijoita käymään koronarokotuksessa, jotta saataisiin nopeasti heikentynyt tautitilanne rauhoittumaan. Silloin meillä on paremmat mahdollisuudet jatkaa syyslukukautta lähiopetuksessa.

Tervetuloa opiskelemaan!

Ari Ranki,
Toisen asteen koulutuksen palvelualueen johtaja