Mahdollinen bussilakko vaikuttaa koulukuljetuksiin ja matkustamiseen kouluihin

Tiedote

Asiasanat

KoulutusLiikenneVarhaiskasvatusAsukkaat

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on antanut linja-autohenkilökuntaa koskevan lakkovaroituksen. Jos neuvottelut eivät johda sopimukseen, lakko alkaa keskiviikkona 1.3. ja päättyy perjantaina 10. maaliskuuta.

Kuva: Vantaan kaupunki /Sercan Alkan

Bussilakko vaikuttaa niihin oppilaisiin ja opiskelijoihin, jotka kulkevat bussilla kouluun. Kouluihin ja oppilaitoksiin ei järjestetä korvaavia kuljetuksia. Koulutaksit kulkevat normaalisti.

Perusopetus 

Koulutyö järjestetään normaalisti oppilaan lukujärjestyksen mukaisesti mahdollisesta lakosta huolimatta. Koulu tiedottaa perheitä, jos lapsen lukujärjestykseen tulee pieniä muutoksia lakon takia. 

Jos huoltajat tuovat oppilaita mahdollisen lakon aikana autokyydillä kouluun, pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta kuljetuksissa, jotta koulujen pihat ja lähiympäristö pysyvät turvallisina kulkea. 

Jos lapsi joutuu jäämään kotiin kuljetusongelman vuoksi, huoltajan pitää tehdä poissaoloilmoitus.

Lukiot ja Varia

Toisen asteen opiskelijoiden oletetaan lähtökohtaisesti saapuvan oppilaitoksiin. Jos osa opiskelijoista ei lakon vuoksi pääse saapumaan oppilaitokseen, opettaja voi tarvittaessa avata oppitunnilla etäyhteyden, jos opetus sen mahdollistaa. 

Työssäoppimisjaksoilla olevat ammattiopiskelijat sopivat järjestelyistä erikseen työssäoppimispaikan kanssa.

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatusta järjestetään normaalisti mahdollisesta lakosta huolimatta. Huoltajia pyydetään ilmoittamaan lapsen mahdollisesta poissaolosta päiväkotiin normaalin käytännön mukaan. 

Other languages

Русский (venäjä) 

Eesti (viro) 

Soomaali (somali) 

Shqip (albania) 

(arabia) فيروس كورونا / عربية