Mahdollinen junalakko vaikuttaisi matkustamiseen kouluihin ja oppilaitoksiin

Tiedote

Asiasanat

KoulutusLapsiperheetOpiskelijatOppilaat

Mahdollinen junalakko alkaa maanantaina 20.3. ja päättyy, kun sovinto syntyy. Kouluihin ja oppilaitoksiin ei järjestetä korvaavia kuljetuksia.

Lähijuna seisoo Tikkurilan rautatieasemalla. On talvi.

Kuva: Sercan Alkan

Veturinkuljettajia edustava Rautatiealan Unioni (RAU) on antanut lakkovaroituksen. Jos neuvottelut eivät johda sopimukseen, lakko alkaa maanantaina 20.3. ja päättyy, kun sovinto syntyy. 

Junalakko vaikuttaisi niihin oppilaisiin ja opiskelijoihin, jotka kulkevat junalla kouluun. Kouluihin ja oppilaitoksiin ei järjestetä korvaavia kuljetuksia. 

Koulutaksit kulkevat normaalisti. 

Perusopetus 

Koulutyö järjestetään normaalisti oppilaan lukujärjestyksen mukaisesti mahdollisesta lakosta huolimatta. Koulu tiedottaa perheitä, jos lapsen lukujärjestykseen tulee pieniä muutoksia lakon takia. 

Jos huoltajat tuovat oppilaita mahdollisen lakon aikana autokyydillä kouluun, pyydämme noudattamaan erityistä varovaisuutta kuljetuksissa, jotta koulujen pihat ja lähiympäristö pysyvät turvallisina kulkea. 

Jos lapsi joutuu jäämään kotiin kuljetusongelman vuoksi, huoltajan pitää tehdä poissaoloilmoitus. 

Lukiot ja Varia 

Toisen asteen opiskelijoiden oletetaan lähtökohtaisesti saapuvan oppilaitoksiin. Jos osa opiskelijoista ei lakon vuoksi pääse saapumaan oppilaitokseen, opettaja voi tarvittaessa avata oppitunnilla etäyhteyden, jos opetus sen mahdollistaa. 

Opiskelijoiden tulee saapua normaalisti paikalle ylioppilaskirjoituksiin lakosta huolimatta. Liikkumisjärjestelyt kannattaa selvittää hyvissä ajoin. 

Työssäoppimisjaksoilla olevat ammattiopiskelijat sopivat järjestelyistä erikseen työssäoppimispaikan kanssa. 

Varhaiskasvatus 

Varhaiskasvatusta järjestetään normaalisti mahdollisesta lakosta huolimatta. Huoltajia pyydetään ilmoittamaan lapsen mahdollisesta poissaolosta päiväkotiin normaalin käytännön mukaan. 

Avainsanat

PeruskoulutKoulutLukiotVariaKoulukuljetus