Sosiaali- ja terveyslautakunta käsitteli lentokenttää ja koronarokotuksia sekä sai selvityksen parantuneesta puhelinpalvelujen toiminnasta

Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina 18.1.2021.

Sosiaali- ja terveyslautakunta kokoontui vuoden ensimmäiseen kokoukseensa maanantaina 18.1.2021.

Terveysasemien puhelinpalveluja on parannettu

Lautakunnalle raportoitiin terveysasemien puhelinpalvelujen tilanne. Puhelinpalveluja uudistettiin joulukuussa 2020. Terveysasemien puhelinyhteyden jonotusaika on lyhentynyt alle viiteen minuuttiin ja kaikkiin takaisinsoittoihin on pystytty vastaamaan.

Puhelinpalveluja parannetaan edelleen oman toiminnan kehittämisellä sekä lautakunnan nyt tekemällä päätöksellä kilpailuttaa koronalinja ja rokotusajanvaraus. Hoidon tarpeen arvioinnissa ja vastaanoton ajanvaraustoiminnassa käynnistyy lisäksi yhteiskehittämistoiminta nyt kilpailutettavan palvelutuottajan kanssa.

Lentoaseman terveysturvallisuus

Lautakunta sai selostuksen Helsinki-Vantaan lentoaseman testaustoiminnasta, henkilöresursseista ja testauskapasiteetin riittävyydestä. Testausmäärät ovat kasvaneet jatkuvasti elokuusta lähtien. Tällä hetkellä testataan kaikki sellaiset matkustajat, joilla ei ole negatiivista Covid-19 testitulosta. Tällaisia matkustajia on 350—700 päivässä. Tällä hetkellä ulkomailta saapuvia matkustajia on 1000—1800 henkilöä päivässä.

Koronarokotusten järjestelyt Vantaalla

Koronarokotussuunnittelua ohjaa Suomen Covid-19 rokotusstrategia ja Valtionneuvoston asetus vapaaehtoisista Covid-19 rokotuksista. Vantaalla noudatetaan valtakunnallista rokotusjärjestystä.

Rokotteiden saatavuus on vaikuttanut rokotusten edistämiseen. Vantaan rokotukset käynnistettiin 5.1.2021 koronapotilaita hoitavan henkilökunnan keskuudessa. Tällä hetkellä rokotetaan hoivakotien asukkaita ja hoitajia. Rokotukset laajenevat rokotteiden saatavuuden mukaan.

Kotouttava perhehoito kuntayhteistyönä Espoon kaupungin kanssa

Lautakunta päätti, että Vantaa tekee Espoon kanssa yksin maahan tulleiden lasten kotouttavan perhehoidon järjestämistä koskevan kuntalain mukaisen sopimuksen. Sopimuksen mukaan Espoo vastaa kotouttavan perhehoidon palvelujen järjestämisestä ja maksaa perhehoidon palkkiot, kun alaikäisenä ilman huoltajaa Suomeen saapunut ja oleskeluluvan saanut vantaalainen lapsi asuu yksityismajoituksessa.

Lautakunta hyväksyi muut asiat esitysten mukaisesti.

Tutustu kokouksen asialistaan ja liiteaineistoihin.

Avainsanat

KoronavirusCovid-19Rokotus