Tietoa huoltajille yläkouluun hakemisesta

Tiedote

Asiasanat

KoulutusLapsiperheetOppilaat

Vantaalaisessa koulussa opiskelevan oppilaan ei tarvitse ilmoittautua yläkouluun, vaan aluepäällikkö määrittää lähikoulun oppilaan asuinpaikan perusteella. Päätös oppilaan lähikoulusta tulee sähköisenä Wilmaan 26.1.2023. Jos huoltaja haluaa hakea paikkaa yläkoulusta erityisin perustein tai oppilas on kiinnostunut painotetusta opetuksesta, katso hakuohjeet alta.

Ruusuvuoren koulu. Kuva: Sercan Alkan

Erityiset perusteet lähikoulun määrittämiseen 

Jos huoltaja hakee oppilaalle lähikoulupaikkaa erityisillä perusteilla (terveydellinen syy tai muu erityinen syy) tai sisarusperusteella, huoltaja täyttää hakemuksen lähikoulun määrittämiseksi erityisperustein tai sisarusperusteella (lomake avautuu uuteen ikkunaan). Huoltajan tulee toimittaa lomake 31.10.2022 mennessä aluepäällikölle osoitteeseen: 

Kasvatus ja oppiminen/aluepäällikkö 
PL 1500 
01030 Vantaan kaupunki.  

Lomakkeen voi lähettää myös skannattuna sähköpostitse osoitteeseen: lahikoulu@vantaa.fi

Painotettu opetus 

Jos oppilas on kiinnostunut opiskelusta musiikkiluokalla, ruotsin kielikylvyssä tai englanninkielisessä opetuksessa, huoltajan tulee olla yhteydessä kyseistä opetusta järjestävään kouluun hakuun liittyen.  

Lisätietoja opiskelusta painotetussa opetuksessa löytyy vantaa.fi -sivulta: Vaihtoehtoja Vantaan perusopetuksessa

Urhea yläkoulutoiminta 

Urhea-toimintaan haetaan 6. luokalla. Hakuaika on 26.1.-10.2.2023. Hakua koskeva info toimitetaan huoltajille Wilman kautta joulukuussa. Lisätietoa Urhea yläkoulutoiminnasta ja hakuaikataulu löytyvät vantaa.fi -sivulta: Urhea-toiminta

Avainsanat

PeruskoulutHakeminenPainotettu opetus