Tietoa musiikkiluokalle hakemisesta

Tiedote

Asiasanat

KoulutusLapsiperheetOppilaat

Musiikkiluokille haetaan 2. vuosiluokalla. Musiikkiluokkaopetus alkaa 3. vuosiluokalla.

Lapset istuvat rivissä ja soittavat kitaraa.

Kuva: Sercan Alkan

Musiikkiluokalla opiskelu on tarkoitettu oppilaille, jotka ovat kiinnostuneita musiikista ja joilla on edellytykset musiikin opiskeluun. Musiikkiluokkaopetus alkaa kolmannelta vuosiluokalta ja kestää koko perusopetuksen ajan, vaikka koulu voi välillä vaihtuakin. Yhtenäiskoulussa opetus jatkuu samassa koulussa koko perusopetuksen ajan.

Opiskelu musiikkiluokalla on antoisaa, joskin se vaatii sinnikkyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Valinnaisten aineiden tunteja osoitetaan musiikkiluokilla musiikin opiskeluun.   

Koulumatkoihin liittyvät linjaukset löytyvät täältä https://www.vantaa.fi/koulumatkat.

Vantaalla musiikkiluokkaopetusta on kahdeksalla koululla:

Tikkurila-Hakunila 

  • Lehtikuusen koulu 3.–9.
  • Peltolan koulu 7.–9.
  • Simonkallion koulu 3.–6.

Korso-Koivukylä  

  • Mikkolan koulu 3.–9.  

Myyrmäki 

  • Hämeenkylän koulu 3.–9. 
  • Martinlaakson koulu 3.–9. 

Kivistö-Aviapolis 

  • Aurinkokiven koulu 3.–9. 
  • Ylästön koulu 3.–9.  

Musiikkiluokalle haetaan Wilman kautta

Musiikkiluokille haetaan osallistumalla musikaalisuustestiin. Kaikki hakijat testataan. Testiin ilmoittaudutaan Wilman kautta 21.11.-9.12.2022 klo 16 mennessä. Ilmoittautumislomake löytyy Wilmasta Hakemukset ja päätökset -välilehden alta kohdasta Tee uusi hakemus > Ilmoittautuminen musiikkiluokkatestiin.

Hakulomakkeen voi myös tulostaa osoitteessa https://www.vantaa.fi/musiikkiluokat ja lähettää siihen kouluun, josta paikkaa haetaan.

Musiikkiluokkakoulujen rehtorit tekevät päätökset musiikkiluokalle hyväksytyistä oppilaista 10.2.2023 mennessä. Päätös julkaistaan oppilaan Wilmassa.

Tutustumaan musiikkiluokkatoimintaan?

Huoltajat ja oppilaat ovat tervetulleita tutustumaan musiikkiluokkatoimintaan. Tutustumisaika kannattaa sopia musiikkiluokkakoulun rehtorin ja musiikkiluokkaopettajan kanssa, joilta saa myös lisätietoja.

Hae Vantaan musiikkiopiston oppilaaksi

VMO (Vantaan musiikkiopisto) on Vantaan kaupungin ylläpitämä oppilaitos, joka tarjoaa laadukasta opetusta ammattitaitoisten opettajien johdolla. Opintoihin kuuluu yksilöopetus, yhteismusisointi ja musiikin hahmotusaineet. Opetus tapahtuu musiikkiopiston tiloissa tai oppilaan koululla. Opetus on maksullista.

Kaikkien ne vantaalaiset oppilaat, jotka pyrkivät 3. luokalla alkavalle musiikkiluokalle, on mahdollista hakea erillisellä hakulomakkeella myös VMO:n (Vantaan musiikkiopiston) oppilaaksi. Opetus on maksullista.  

Voit hakea musiikkiopistoon kahdella tavalla:  

  1. Hae oppilaspaikkaa 21.11.-10.12.2022 osoitteessa vmo.eepos.fi ja täytä Musiikkiluokkalaisten hakemus. Näin toimien sinut testataan musiikkiluokkatestin yhteydessä, eikä sinun tarvitse käydä erillisessä soveltuvuustestissä myöhemmin.  
  2. Hae oppilaspaikkaa 1.–30.4.2023 osoitteessa vmo.eepos.fi Tällöin sinun tulee käydä erillisessä soveltuvuustestissä toukokuussa 2023, jonka tarkka ajankohta selviää hakemusta täytettäessä.  

Kaikille VMO:n oppilaaksi hakeneille lähetetään tieto oppilasvalinnoista 23.6.2023 mennessä. Lisätietoa saa osoitteesta www.vmo.fi. 

Löydä oma soittimesi!

Soiva Talo -tapahtumassa huhtikuussa opettajat opastavat sinua eri soitinten kokeilussa ja oman soittimen valinnassa. Paikka- ja aikataulutiedot saa osoitteesta www.vmo.fi.

Lisätietoa

Lisää tietoa musiikkiluokalla opiskelusta löydät tästä linkistä.

Information is also available in following languages:

Eesti keel (viro)
Русский (venäjä)
Soomaali (somali)
Shqip (albania)
(arabia) فيروس كورونا / عربية

You can follow the link to find the notices in these languages: https://www.vantaa.fi/musiikkiluokat

Avainsanat

MusiikkiluokkaPeruskoulutKoulutHakeminen