Uudet linjaukset: 7.–9.-luokkalaiset siirtyvät lähiopetukseen 3.5. alkaen

Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on linjannut, että 7.–9.-luokkien oppilaat siirtyvät lähiopetukseen 3.5.2021 alkaen.

Lähiopetus

7–9.-luokkien oppilaat siirtyvät lähiopetukseen 3.5. alkaen. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on eilen 20.4. linjannut, että 7.–9.-luokkien oppilaat siirtyvät lähiopetukseen 3.5. alkaen.

Lähiopetuksessa noudatetaan edelleen koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita eli maskien käyttö on henkilökunnalle pakollista ja oppilaille on voimassa maskisuositus vuosiluokille 6–9.

Retket ja leirikoulut

Koska valtakunnan tasolla puretaan vähitellen ja hallitusti erilaisia rajoitustoimia, perusopetus seuraa samaa linjaa. Näin ollen koulut voivat 3.5. alkaen järjestää koronaturvallisuus huomioiden retkiä ja leirikouluja kotimaassa.

Koronaturvallisuus tarkoittaa samoja toimintaperiaatteita kuin normaalissa koulupäivässäkin noudatetaan. Pyrimme edelleen välttämään suuria väkijoukkoja ja ryhmän ulkopuolisia kontakteja, joten tämä tulee huomioida myös retkikohteiden valinnassa.

Joukkoliikenteen käyttö ei ole mahdollista eli mahdolliset kuljetukset tulee tapahtua tilausbusseilla. Jos huoltajat eivät halua lapsen osallistuvan retkille tai leirikouluun, tulee oppilaalle järjestää koululle koulupäiviä vastaavaa ohjelmaa.

Tutustumispäivät

Koulutulokkaille ja yläkouluihin siirtyville tutustumispäivät järjestetään suunnitellusti etätapaamisia ja -menetelmiä hyödyntäen. Koulutulokkaiden tutustumispäivä on 11.5. ja yläkouluihin siirtyvien 19.5.

Kevätjuhlat

Kevätjuhlista odotetaan PKS-linjausta, ja asia linjataan viimeistään 19.5.
Mikäli koronatilanne ja valtakunnan koronaohjeistukset muuttuvat taas tiukemmiksi, muuttuu ohjeistus taas sen myötä.

Avainsanat

KoronavirusOpiskeluTutustuminenRetketCovid-19