Vantaa sulkee tilojaan ja peruu tapahtumiaan voimakkaasti heikentyneen koronatilanteen vuoksi – lasten ja nuorten toiminta jatkuu

Tiedote

Asiasanat

TurvallisuusTerveys

Vantaan kaupunki peruu kaikki sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuutensa ja sulkee yleisiä sisätilojaan Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti merkittävästi heikentyneen koronatilanteen vuoksi. Rajoitukset eivät koske vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien harrastustoimintaa ja palveluja. Myöskään kaupungin lakisääteisiä palveluja ei rajoiteta.

Asiakas koronarokotuspisteellä.

Kaikki kaupungin järjestämät yleisötilaisuudet perutaan 28.12.2021-17.1.2022 välisellä ajalla. Asiakas- ja yleisötiloja koskevat rajoitukset ovat voimassa 28.12.2021-10.1.2022. Koronapassia ei voi käyttää vaihtoehtoja tilojen sulkemiselle ja yleisötapahtumien perumiselle.

Nyt tehtävien rajoitusten tavoitteena on vähentää kohtaamisia, suojata kaupunkilaisia ja rauhoittaa huonoa tautitilannetta. Paras tapa suojautua koronavirukselta on välttää kohtaamisia ja ottaa maksuton rokote.

Suljettavat tilat

Kaupungin sisäliikuntatilat, uimahallit, yleiset saunat ja aikuisten harrastustoimintaan käytettävät tilat sekä asukastilat avoimen toiminnan osalta suljetaan 10.1.2022 saakka. Kaupungin ulkoliikuntapaikat ovat käytettävissä normaalisti.

Sisäliikuntatiloissa kaikenikäisten ammattimainen kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailutoiminta ilman yleisöä on kuitenkin edelleen sallittua tietyin edellytyksin. Sisäliikuntatiloja voi myös käyttää Kela-kuntoutukseen.

Lasten ja nuorten toiminta jatkuu

Koulut aloittavat toimintansa normaalisti 10. tammikuuta 2022. Kasvomaskeja käyttävät jatkossa kaikki 3. luokasta ylöspäin eli käyttöä laajennetaan.

Lapset ja nuoret ensin -periaatteen mukaisesti vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien ohjattu harrastustoiminta voi jatkua uimahalleissa ja muissa sisäliikuntatiloissa. Nuorisotilojen toiminta jatkuu vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien osalta, mutta aikuisten toiminta jää tauolle.

Koronapassia edellytetään näissä tiloissa 16 vuotta täyttäneiltä ja sitä vanhemmilta toimintaan osallistuvilta.

Kirjastot, museot sekä Tikkurilan ja Myyrmäen Vantaa-infot pysyvät auki

Kirjastot ja museot ovat avoinna, mutta niissä ei järjestetä yleisötilaisuuksia tai -tapahtumia. Vantaa-infot pidetään auki Tikkurilassa ja Myyrmäessä. Museoissa on käytössä koronapassi. Kirjastoissa ja avoimissa Vantaa-infoissa turvallisuus varmistetaan tarkentamalla turvallisuusperiaatteita.

Myös kaupungin avoimet päiväkodit ja avoimet kohtaamispaikat (Pakkalan Olkkari, Koivukylän avoin kohtaamispaikka, Pikku Liito) pysyvät auki.

Vantaan aikuisopisto siirtyy etäopetukseen 28.12.2021-17.1.2022.

Rokotteen ottaminen erittäin tärkeää

Koronatilanne Suomessa ja Vantaalla on heikentynyt nopeasti viime viikkoina, ja tartuntamäärät ovat Vantaalla nousseet koko pandemian ajan korkeimmiksi. Tartuntojen määrä jatkaa nopeaa päivittäistä nousuaan, ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella pääosa todetuista tartunnoista on omikronmuunnoksen aiheuttamia.

Vantaan kaupunki suosittelee yksityistilaisuuksien välttämistä ja tapaamisten rajoittamista omaan lähipiiriin. Maksuttomat koronarokotukset kannattaa ottaa viimeistään nyt.

Rokotuksen voi saada varaamalla ajan verkosta (www.koronarokotusaika.fi) tai puhelimitse (09 5844 3030, ma-pe klo 8–16) tai menemällä rokotuspisteeseen, jossa rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta. Lasten rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella.