Vantaalla kolmannet koronarokotukset hyvässä vauhdissa – lasten rokotukset alkamassa

Tiedote

Asiasanat

TerveysTurvallisuusViestintäAsukkaat

Vantaalla kolmannet koronarokotukset ovat hyvässä vauhdissa; joulukuun puolivälissä jo noin 25 000 vantaalaista on saanut kolmannen koronarokotuksensa.

Asiakas koronarokotuspisteellä.

Vantaa on 2. joulukuuta alkaen tarjonnut kolmansia koronarokotuksia kaikille yli 18-vuotiaille, jotka ovat saaneet toisen koronarokotusannoksensa vähintään viisi kuukautta aiemmin. Sunnuntaina 19.12. aloitetaan myös 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokotukset eli rokotustarjonta Vantaalla laajenee entisestään.

Vantaalla on tässä vaiheessa hyvä rokotuskapasiteetti, joten kaupunki ei ole halunnut rajoittaa kolmansia rokotuksia esimerkiksi ikäryhmien mukaan, vaan kolmas rokotus tarjotaan kaikille aikuisille.

Päivittäin rokotetaan noin 3000 vantaalaista, ja määrää pyritään jatkuvasti nostamaan. Luvussa ovat mukana niin ensimmäiset, toiset kuin kolmannet annokset.

Koronarokotus suojaa koronavirustaudilta ja erityisesti sen vakavilta muodoilta ja ehkäisee myös tartuntoja ihmisestä toiseen. Myös perusterveet ja nuoret ihmiset voivat sairastua taudin vakavaan muotoon. Siksi on tärkeää, että kaikki ottavat koronarokotuksen huolimatta omasta terveydentilasta tai iästä. Rokotuksenkin jälkeen on mahdollista saada koronatartunta, mutta rokotus antaa erittäin hyvän suojan taudin vakavia muotoja vastaan eli täysin rokotetuilla tartunnan saaneilla oireet ovat tavallisesti lievät.

Rokotuksen voi saada varaamalla ajan verkosta www.koronarokotusaika.fi tai puhelimitse, 09 5844 3030, ma-pe klo 8–16, tai menemällä rokotuspisteeseen, jossa rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta. Lasten rokotuksia annetaan vain ajanvarauksella.

Koronarokotus
 

Avainsanat

KoronavirusRokotusCovid-19Hallinto