Vantaalle haetaan jatkuvasti lisää sijaisperheitä

Tiedote

Asiasanat

SosiaalipalvelutAsukkaat

Turvallinen ja luotettava sijaisvanhempi on tärkein ihminen, silloin kun lapsi sijoitetaan kodin ulkopuolelle. Niin lyhyt- kuin pitkäaikaistenkin perhehoitajien tarve on jatkuva, eikä tilannetta helpota se, että potentiaalisista sijaisperheistä kilpailevat myös muut pääkaupunkiseudun kunnat ja yksityiset yritykset.

”Sijaisperheeksi voivat hakea tavalliset perheet, jotka pystyvät hoitamaan lasta niin kauan kuin lapsi tarvitsee. Erityisen paljon tarvitaan perheitä, jotka voivat ottaa vastaan joko kouluikäisen, maahanmuuttajataustaisen, erityishoitoa vaativan lapsen tai sisaruksia. Myös vauvat tarvitsevat sijaisperheitä”, kertoo perhehoidon koordinaattori Pia Pajari.

”Lapset ovat erilaisia ja sitä varten tarvitsemme erilaisia perheitä omine vahvuuksineen. Kun vuoden vaihteessa muodostamme Keravan kanssa yhteisen hyvinvointialueen, tarve perheille kasvaa entisestään”, Pajari jatkaa.

Sijaisperheistä huolehditaan hyvin

Vantaalla sijaisperheitä arvostetaan ja heistä huolehditaan hyvin. Kaikki sijaisvanhemmat käyvät perhehoidon valmennuksen, minkä lisäksi sijaisvanhemmat saavat tuekseen lapsen sosiaalityöntekijän ja sosiaaliohjaajan.

Sosiaaliohjaajan tuki räätälöidään sijaisperheen tarpeiden mukaiseksi, ja se voi olla esimerkiksi työnohjausta tai lomitusapua.

Vantaalaiset perhehoitajat antavat kiitosta myös sijaisvanhemmille järjestetyistä virkistäytymis- ja koulutusmahdollisuuksia.

“Vantaa on järjestänyt vuosittain hyviä koulutuksia, joissa on voinut saada vertaistukea ja rentoutua, ja meidän perhehoitajien toiveita koulutusaiheista on otettu huomioon”, kommentoi yksi vantaalainen perhehoitaja.

Vantaa järjestää keskiviikkona 1. kesäkuuta infotilaisuuden, jonne kiinnostuneet voivat tulla kuulemaan Vantaan perhehoitotoiminnasta. Ilmoittaudu mukaan täällä.

Tutustu perhehoidon sivuun täällä.

Lisätietoja:

Pia Pajari
Perhehoidon koordinaattori
050 302 5192

Tuulia Vainio
Yksikön vastaava ohjaaja
040 847 6460

Avainsanat

LastensuojeluLapsetSosiaalityö