Tietoa Vantaasta Ukrainasta saapuneille

Asiasanat

Maahanmuuttajat

Tälle sivulle on koottu tietoa Ukrainasta Vantaalle saapuville. Kaupunki tarjoaa tulijoille monenlaisia palveluita.

Varhaiskasvatus ja koulutus

Lasten ja nuorten koulutus on Suomessa maksutonta. Jokaiseen esiopetus- ja koulupäivään kuuluu maksuton lämmin ateria. Lapset ja nuoret saavat maksutta opetuksessa käytettävät kirjat ja muut materiaalit.

Varhaiskasvatuksesta peritään maksuja perheen tulojen mukaan. Varhaiskasvatus voi olla tulojen vuoksi myös maksutonta. Varhaiskasvatuspäivään päiväkodissa ja perhepäivähoidossa sisältyy lämmin ateria.

Tarjoamme myös suomen kielen opetusta aikuisille. Ruotsin kielen opetusta aikuisille tarjotaan Helsingin ruotsinkielisessä työväenopistossa (Arbis).

Sosiaali- ja terveydenhuolto

Kun haet tilapäistä suojelua, saat tarvitsemasi sosiaali- ja terveyspalvelut maahanmuuttoviraston järjestämänä.

Vantaan kaupunki tarjoaa sosiaali- ja kriisipäivystystä, maahanmuuttajapalveluita, kiireellistä sairaanhoitoa sekä äitiys- ja lastenneuvolapalveluita. Lisäksi koululaiset ja opiskelijat saavat koulu- ja opiskeluterveydenhuollon palvelut. Jos tarvitset muuta terveydenhuoltopalvelua, ole yhteydessä vastaanottokeskukseen.

Palvelua tarjotaan englanniksi ja tarvittaessa käytetään tulkkipalveluja.

Vapaa-aika ja harrastukset

Vantaalla pääset maksutta mukaan liikuntaryhmiin, uimahalleihin ja kuntosaleille, kulttuurin pariin, aikuisopiston kursseille sekä moniin muihin vapaa-ajan harrastuksiin. Kaupunki tarjoaa monenlaista toimintaa, mutta myös monien yhdistysten ja seurojen toimintaan on mahdollista osallistua.

Neuvontaa ja apua

Vantaa-infossa saat Vantaan kaupungin ja monien viranomaisten ja laitosten palveluihin liittyvää yleisneuvontaa. Vantaa-info neuvoo ja opastaa sinua löytämään sopivat palvelut. Ohjaamme sinut asiantuntijalle tarvittaessa. 

Työnhaku ja työllistyminen

Ukrainasta sotaa paenneet voivat tehdä Suomessa töitä. Voit aloittaa työnhaun, kun olet saanut päätöksen oleskeluluvasta.

Avainsanat

Ukrainan sotaVantaan kaupunkiHallinto