Ehdota Vantaan kulttuuripalkintojen saajia 15.7. mennessä

Uutinen

Asiasanat

Demokratia ja osallisuusKulttuuriAsukkaat

Vantaan kaupunki jakaa vuosittain kaksi kulttuuripalkintoa.

Kukkakimppu Vantaan vaakunalipun vieressä.

Vantaan kaupunki on jo yli 40 vuoden ajan myöntänyt palkintoja tunnustuksena merkittävistä ansioista taiteen, kulttuurin ja kaupungin taide-elämän hyväksi. 

Vuonna 2021 palkinnot myönnettiin merkittävästä kulttuuriteosta Myyrmäki-liikkeelle ja ansioituneen taiteilijan palkinto kirjailija Siri Kolulle. 

Kulttuuripalkinnot arvoltaan 10 000 euroa 

Toinen kulttuuripalkinnoista myönnetään tunnustuksena merkittävästä kulttuuriteosta ja toinen kannustuksena ammattitaiteilijalle. Molemmat palkinnot ovat arvoltaan 10 000 euroa. 

Ammattitaiteilijan kulttuuripalkinto myönnetään Vantaalla vakituisesti asuvalle, taiteellisen lahjakkuutensa osoittaneelle henkilölle. 

Kulttuuripalkinto merkittävästä kulttuuriteosta kaupunkilaisten taidekentän elävöittämiseksi myönnetään kaupungissa toimivalle yhteisölle tai henkilölle. Palkinto myönnetään erityisen vaikuttavista ansioista, ja mikäli sopivaa tahoa ei löydy, voidaan palkinto jättää myöntämättä. Palkintoa ei myönnetä aiemmin Vantaan kulttuuripalkinnon saaneille tai Vantaan kaupungin työntekijöille. 

Vantaan kulttuuripalkintoja ei voi hakea, vaan päätökset palkintojen myöntämisestä tekee Vantaan kaupunginhallitus kaupunkikulttuurilautakunnan esityksestä. Kulttuurin palvelualue pyytää kuitenkin kuntalaisilta ehdotuksia vantaalaisista henkilöistä ja tahoista, joiden ponnistukset oman taiteenalansa tai vantaalaisen kulttuurielämän eteen ansaitsisivat tunnustusta. 

Kulttuuripalkinnot jaetaan Vantaan Kulttuurigaalassa, joka pidetään Kulttuuritalo Martinuksessa 23.11.2022 (Martinlaaksontie 36). 

Ehdotuksia tiiviine perusteluineen voi lähettää 15.7.2022 mennessä sähköpostitse osoitteeseen kulttuuripalvelu@vantaa.fi otsikolla ”Vantaan kulttuuripalkinnot 2022”.  

Avainsanat

Palkinnot