Haku pienten lasten maksuttomiin kerhoihin aukeaa huhtikuussa

Uutinen

Asiasanat

VarhaiskasvatusAsukkaatLapsiperheet

Kerhot on tarkoitettu 2,5–5-vuotiaille Vantaalla asuville lapsille, jotka ovat kotihoidossa. Kerhoja järjestetään eri puolilla Vantaata.

Pikku-Hepon kerholaiset maalaavat sormiväreillä.

Pikku-Hepon kerhon nakkisoppakioskilla on ruuhkaa kevättalven ensimmäisenä aamuna. Pienet kokit kyykistelevät haalareissaan leikkipuiston liukumäen alla ja kuuluttavat päivän ruokalistaa kavereilleen ja kerhoa vetäville kasvattajille Jennylle ja Tiinalle. 

– Täällä on nakkisoppaa! Ja jätskiä! iloinen huuto kuuluu aamun valossa höyryävistä haalareista. 

Kokkihommissa tulee nälkä. 

Tunnin ulkoilun jälkeen kerholaiset juoksevat alta aikayksikön puiston vierestä nousevan jyrkän ylämäen suoraan Hiirakkokuja viiteen ja kerhon ovelle. 

Sen sisäpuolella luetaan kirjoja, leikitään ja syödään eväät. Tänään ohjelmassa on myös sormiväreillä maalaamista. 

– Meillä maalataan paljon, koska se on lapsista hauskaa, Tiina kertoo. 

Maalaamisen ja junarataleikkien jälkeen vuorossa on kerhopäivän pehmoisin hetki: satuhetki. Lapset nappaavat omat nallet kainaloonsa ja kömpivät vierekkäin lukumajaan, jossa on pehmeä lakanakatto ja kauniit tunnelmavalot. 

– Käymme usein kirjastossa hakemassa lisää luettavaa. Tästä on sinne lyhyt kävelymatka, Tiina kertoo.

Maksuttomia kerhoja on eri puolilla Vantaata

Pikku-Hepon kerho on yksi Vantaan varhaiskasvatuksen kerhoista. Maksuttomat kerhot on tarkoitettu 2,5–5-vuotiaille Vantaalla asuville lapsille, jotka ovat kotihoidossa. 

Kerhotoimintaa järjestetään 2–3 arkipäivänä viikossa noin kolme tuntia kerrallaan. Kerhoissa leikitään, ulkoillaan, liikutaan, askarellaan, musisoidaan ja syödään omat eväät. 

Kerhossa lapset pääsevät tekemään monenlaisia hauskoja juttuja yhdessä ja opettelemaan varhaiskasvatuksessa ja koulussa myöhemmin tarvittavia taitoja. 

Kerhoissa noudatetaan esiopetuksen työ- ja loma-aikoja.

Hae lapselle kerhopaikkaa huhtikuussa

Haku elokuussa alkaviin kerhoihin on auki 1.–30.4.2023. 

Haku on tarkoitettu sekä uusille että jatkaville kerholaisille. Kerhopaikka haetaan ja myönnetään vuodeksi (elokuusta toukokuulle). Hae paikkaa siis silloinkin, kun lapsi haluaa jatkaa kerhossa, jota hän jo käy.

Näin haet lapselle kerhopaikkaa

Lue lisää kerhoista täältä.

Avainsanat

KerhotLapsetPerheetLapsiystävällisyys