Hiekanpoisto kaduilta alkaa maanantaina, valmista toukokuun loppuun mennessä

Uutinen

Asiasanat

LiikenneAsukkaat

Vantaan kaduilta ryhdytään pian poistamaan talvikauden hiekoitusta. Kaduilla on liukkaan talven jäljiltä paljon hiekkaa.

Lakaisukone

Tätä ennen hiekkaa on jo poistettu muutamilta keskeisiltä lumettomilta keskusta-alueiden jalankulku- ja pyöräteiltä, kaduilta ja torialueilta. Maanantaina 25.4. alkaa varsinainen, kaikki kadut käsittävä puhdistus.

Varsinainen hiekanpoistourakka aloitetaan tänä vuonna jonkin verran tavallista myöhemmin, sillä vielä viime aikoihin asti on satanut lunta ja ollut yöpakkasia. Laajamittainen hiekanpoisto aloitetaan vasta pakkasten väistyttyä, jotta ei ole enää vaaraa, että kadut muuttuisivat liukkaiksi.

Ensin puhdistetaan jalankulku- ja pyörätiet sekä vilkkaimmat joukkoliikennekadut, tämän jälkeen muut kadut. Yhteensä puhdistettavia katuja on Vantaalla noin 1600 kilometriä.

Katualueita puhdistetaan noin 30 työkoneen voimin. Hiekanpoiston yhteydessä käytetään vettä, jotta ilmanlaatua heikentävän katupölyn määrä saadaan minimoitua. Keväisin vaivaavan katupölyn minimointi on otettu huomioon jo hiekoitusvaiheessa siten, että hiekoitukseen on käytetty pestyä sepeliä, jossa on pölyä jo lähtökohtaisesti mahdollisimman vähän.

Kaduilla on nyt paljon hiekkaa, ja hiekanpoiston ennakoidaan kestävän noin kuukauden ajan. Näin valmista olisi viimeistään toukokuun lopussa. Suurimmat hiekoitussepelin aiheuttamat pölyhaitat saadaan kuitenkin siivottua jo parin ensimmäisen viikon aikana. 

Avainsanat

Kadut