Hiekkaharjun koulun vanha logo vaihdetaan uuteen

Uutinen

Hiekkaharjun koululla järjestettiin logokilpailu, jonka voittajasta tuli koulun uusi logo.

Logokilpailun voittaja

Tänä lukuvuonna Hiekkaharjun koulu täyttää 50 vuotta. Sen vuoksi järjestimme syksyllä logokilpailun, johon oppilaat saivat osallistua yksin, pareittain tai pienissä ryhmissä. Uuden logon toivottiin kuvastavan meidän koulua vielä entistä paremmin kuin vanha logo, jossa on vesitorni.                                                                                             

Uuden logoehdotuksen sai tehdä niin kuin itse halusi: tyyli ja tekniikka olivat vapaavalintaisia. Osa oppilaista teki ehdotuksia kotona ja osa koulussa esimerkiksi kuvaamataidon tunneilla. Kun työ tuli valmiiksi, se palautettiin opettajainhuoneessa sijaitsevaan pahvilaatikkoon. Osallistumisajan päätyttyä oppilaat ja opettajat saivat äänestää heidän mielestään parasta työtä Hiekkaharjun koulun uudeksi logoksi.

Äänestyksen voitti 5B-luokkalaisten Amayan, Siirin ja Annin paperille piirretty teos. Kolmikon ehdotuksessa näkyy koulu, jonka tarkoituksena oli muistuttaa Hiekkaharjun koulua.  He halusivat lisätä myös sydämen osoittaakseen, että Hiekkaharjun koulu on mukava paikka, jonne on aina kiva tulla. Voisi myös ajatella, että sydän symboloi esimerkiksi sitä, että täällä kaikkia kohdellaan tasa-arvoisesti.

Kun voittajaehdotus selvisi, se lähetettiin ammattilaiselle, joka muokkasi oppilaiden piirroksesta lopullisen version. Alkuperäisessä työssä koulun nimi on taivaalla, mutta lopullisessa versiossa se siirrettiin kuvan ulkopuolelle. Myös ikkunoiden määrää vähennettiin ja sydän siirrettiin oven yläpuolelle. 

Nyt Hiekkaharjun koululla on uusi logo! Se vaihdetaan koulun profiilikuviksi Instagramiin ja Facebookiin. Saattaa olla, että uuden logon voi nähdä vielä monissa muissakin paikoissa. Kiitos vielä kaikille osallistujille ja onnea kilpailun voittajille sekä Hiekkaharjun koululle!