Kehittäjätoimintaterapeuttien kokemuksia ja järjestöyhteistyötä

Uutinen

Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla –hankkeessa aloitetaan loppuvuoden kestävät mielenterveys- ja päihdealan järjestöinfot, kehitetään nepsy-lasten palveluja ja valmistaudutaan hyvinvointialueeseen.

Perhe olohuoneessa

Perheiden tueksi julkaistaan syksyn aikana videoita ja oppaita

Sekä järjestöt että julkinen terveydenhuolto tarjoavat monipuolista tukea ja apua mielenterveys- ja päihdekysymyksissä. Syyskuussa alkavat järjestöinfot tuovat järjestöjen tukipalvelut saman katon alle Myyrmäen terveysasemalle. Torstaisin kello 13–14 järjestettävät infot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille ja tarjoavat järjestöjen palvelujen esittelyn lisäksi muun muassa mahdollisuuden keskustella kokemusasiantuntijan kanssa omasta tilanteestaan. Järjestöinfoja kokeillaan syksyn ajan Myyrmäessä ja jos ne osoittautuvat hyödyllisiksi, toimintamalli saatetaan ottaa laajemminkin käyttöön Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella. 

Lue lisää järjestöinfoista Vantaan verkkosivuilta. 

Vantaa Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla –hankkeen lasten, nuorten ja perheiden palvelujen kehittämisprojektissa on kokeiltu kevään 2022 aikana muun muassa kehittäjätoimintaterapeuttien jalkautumista päiväkoteihin ja alakouluihin. Kevään kokeilun perusteella tarkkaamattomien ja käyttäytymiseltään sekä vuorovaikutukseltaan erityispiirteisten lasten ja nuorten tukemisessa erityisesti ammattilaisten saumaton yhteistyö sekä eri siirtymävaiheiden aikainen tuki ovat tärkeässä roolissa. Myös ajantasaisen ja oikean tiedon jakaminen niin perheille kuin ammattilaisillekin on osoittautunut erittäin tärkeäksi ja syksyn 2022 aikana hankkeessa valmistuukin muun muassa videomateriaalia sekä oppaita.  

Lue lisää kehittäjätoimintaterapeuttikokeilusta Vantaan verkkosivuilta. 

Palvelujen kehittämistyön lisäksi hanke on mukana tiiviisti Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen palvelujen fuusiotyössä, jossa Vantaan ja Keravan kaupunkien sosiaali- ja terveyspalveluista luodaan hyvinvointialueen yhdenmukainen palvelukokonaisuus. Kesän aikana työtä on tehty muun muassa palvelujen kriteerien sekä asiakasasiakirjojen suunnittelun parissa. 

Lue lisää Vantaa–Kerava-sote: Asukkaan asialla –hankkeesta Vantaan verkkosivuilta. 

Avainsanat

Hyvinvointialue