Kesällä 2023 taiteillaan, liikutaan, lauletaan ja leikitään ympäri Vantaata - kesälomaohjelmaa lapsille ja nuorille

Uutinen

Koululaisten kesäloma alkaa 5. kesäkuuta. Vantaalla on koko kesän 2023 ajan tarjolla monipuolista ohjelmaa lomaileville lapsille ja nuorille.

Lisää kesän rientoja löytyy tapahtumakalenterista: tapahtumat.vantaa.fi

Kesäleirejä ja työpajoja 

Kesällä on tarjolla valikoima monipuolisia kesäleirejä sekä työpajoja lapsille ja nuorille.

Lastenkulttuurikeskus Pyykkitupa

  • Lasten lauantai: Kartanonpuisto-ateljeessa on luvassa taidemaalausta lapsille 10.6. klo 10.30–12. Vapaa pääsy, ei ennakkoilmoittautumista. Lue lisää taidetapahtumasta.
  • Lasten lauantai: MEGAMUSKARISSA pääsee laulamaan, leikkimään ja loruttelemaan 17.6. klo 10.30–11.15. Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen. Lue lisää Megamuskarista.
  • Avoimet ovet: Pyykkitupaan pääsee tutustumaan ja Leikkikammarissa askartelemaan sekä piirtelemään. Lue lisää kruunuaskartelusta.

Lastenkulttuurikeskus Toteemi  

Remonttibileet-pensseliboogiessa rytmi, liike ja väri valloittavat Toteemin 4.6. klo 16 ja klo 17 (kaksi ryhmää). Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen. Lue Toteemin bileistä. 

Lastenkulttuurikeskus Pessi 

Pakohuonepelejä 12.–14.6. klo 16–18. Vapaa pääsy, ennakkoilmoittautuminen. Lue lisää Pakkolasku-pakohuonepelistä. 

Kivistön Rubiini 

Taideleiri 9-12 vuotiaille 5.6.-7.6. klo 10-14. Leirillä pääsee puuhailemaan luontoaiheisia koriste-esineitä. Leirimaksu 30€, ennakkoilmoittautuminen. Ilmoittaudu Taideleirille.

Martinlaakson kirjasto 

Kesäpajoissa on tarjolla kesäkuussa tiistaisin ja perjantaisin klo 13–15 vaihtelevaa ohjelmaa askartelusta lautapeleihin. Lue lisää kirjaston kesäpajoista.

Museoiden ohjelmaa

Museoissa on kesän aikana esillä lapsille ja nuorille suunnattuja näyttelyjä ja muuta kesäohjelmaa. 

Vantaan kaupunginmuseossa: Paikoillanne, valmiit, HEP! Toiminnallinen näyttely lasten ja nuorten urheilusta. Avoinna ti-pe klo 11-18 ja la-su klo 11-16. Vapaa pääsy. Lue lisää HEP!-näyttelystä.

Vantaan taidemuseo Artsissa: FLIP! Skeittaus & taide -näyttely nähtävillä 14.4.-27.8. Museo avoinna ti-ke klo 11-18, to 13-20 ja pe-su 11-16. Vapaa pääsy. Lue lisää FLIP!-skeittinäyttelystä.

Håkansbölen kartanossa: Aittanäyttely kertoo kartanon työväen elämästä ja Pikkutallin puuhanäyttelyssä tutustutaan 1800-luvun maalaiselämään leikin kautta. Avoinna 14.5.-10.9. la-su klo 11-16, heinäkuussa myös pe klo 11-16. Lue lisää Aittanäyttelystä  ja Pikkutallista.

Musiikkia ja elokuvia 

Suvivirsitapahtuma polkaisee kesän käyntiin lauantaina 3.6. klo 14-14.30. Suvivirsi-tapahtuma kutsuu kaikki mukaan iloiseen yhteislauluun. Kesänavaus järjestetään Vantaan kaupungintalon edustalla. Tule tunnelmoimaan Suvivirsitapahtumaan.

Pölypuhetta konserttikiertueella matkataan ihailemaan perinnebiotooppien kukkaloistoa. Samalla tutustutaan paimensoittimiin ja balladeihin, myös pörröturkkisiin surisijoihin. Vapaa pääsy. Lue lisää konserttikiertueesta.

Martinus Backstage tuo keskelle Martinlaaksoa upeita esityksiä 25.–26.8. Maksutonta ohjelmaa järjestetään tämä vuonna poikkeuksellisesti yhden viikonlopun ajan, pihapiirin ollessa remontissa. Katso  vinkit Martinus Backstage -tapahtumaaan. Ohjelma päivittyy sivuille lähempänä tapahtumaa.

Leffapiknikit järjestetään 15.8.-2.9.2023 välisenä aikana. Elokuvia nähdään viime vuoden tapaan Tikkurilassa, Kivistössä, Pakkalassa ja Hakunilassa sekä lisäksi nyt myös Myyrmäessä ja Havukoskella, jotka on lisätty mukaan tulevan kesän kiertueeseen. Tarkemmat sijainnit ja aikataulut sekä ohjelmisto julkistetaan ennen tapahtumaa Vantaan tapahtumasivuilla.

Liikuntaa ja seikkailua 

Seikkailureitit Vantaalla on luotu Seppo-pelialustalle. Kaikki seikkailureitit ovat muutaman kilometrin mittaisia, ja suunnattu kaikenikäisille lapsista ikäihmisiin. Reittien tarkat sijainnit ja pelin aloitukseen tarvittavat PIN-koodit löytyvät reittien kuvauksista.

Lasten liikunnallisilla päiväleireillä on vielä jonkin verran tilaa. Liikunnallinen päiväleiritoiminta on suunnattu 1 - 4 -luokkalaisille. Toimintaa järjestetään kesä- ja elokuussa useissa eri toimipisteissä arkipäivisin. Tarjolla on sekä suomen- että ruotsinkielisiä leirejä. Leireillä liikutaan, pelataan pelejä, leikitään, askarrellaan ja ulkoillaan sään mukaan. Katso lisätietoa ja ilmoittaudu.

Luistelemaan? Kyllä, myös kesällä voi päästä jäähalliin viilentymään ja luistelemaan Tikkurilan jäähallin yleisövuoroilla. Lue lisää luistelumahdollisuuksista.

Vantaan kulttuurilapset 

Vantaan kaupunki kutsuu kaikki vuonna 2023 ja sen jälkeen syntyvät vantaalaiset lapset Vantaan kulttuurilapsiksi. Ilmoita lapsesi kulttuurilapseksi ja saatte kutsun kahteen maksuttomaan tapahtumaan joka vuosi, kunnes lapsi aloittaa koulun. Tapahtumia järjestävät taide- ja kulttuuritoimijat eli kulttuurikumppanit eri puolilla kaupunkia. Tapahtumat sopivat kaikille perheille kielitaidosta ja kulttuuritaustasta riippumatta, ellei toisin ilmoiteta. Ilmoita lapsesi Vantaan kulttuurilapseksi täällä. Voit valita monipuolisesta kesätarjonnasta mieleisimmän tapahtuman täältä.

Nuoret ja nuoret aikuiset 

10–17-vuotiaille lapsille ja nuorille on tarjolla monipuolista ja maksutonta toimintaa ympäri kaupunkia.  Luvassa on muun muassa avointa toimintaa nuoristotiloilla, liikkuvaa ja jalkautuvaa nuorisotyötä sekä retkiä ja leirejä. Lisätietoa saat lähinuorisotilaltasi, sen sosiaalisen median kanavilta sekä nuoria varten kootuilta sivuilta: vantaa.fi/nuoret

Myyrmäen urheilupuiston Nutakontti on avoinna koululaisten kesälomalla maanantaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 14–20. Kontilla voi hengailla, pelata, urheilla, osallistua kädentaitoihin ja teemaohjelmaan. Lainattavissa on pelivälineitä, ja kontilla järjestetään myös harrastustoiminnan lajikokeiluja.

Nuorten aikuisten ohjaavat palvelut, kuten etsivä nuorisotyö, Rinnallakulkija-hanke ja nuorten työpajatoiminta jatkuvat kesällä normaalisti. Lisätietoa palveluihin hakeutumisesta ja etsivän nuorisotyön chatin löydät: vantaa.fi/nuoret

Nuorten aikuisten maksuttomassa vapaa-ajan toiminnassa on luvassa muun muassa kesäolkkari Kirjastopuistossa, kesäkahvila Kipinä-talolla sekä retkiä. Katso tarkempi ohjelma nuorten aikuisten omilta sivuilta.

Katso täältä lisätietoa lasten ja nuorten kesätoiminnasta sekä esimerkiksi nuorisotilojen aukioloajat kesällä.

Katso kootut tiedot nuorten aikuisten kesätoiminnasta ja päiväkohtainen ohjelma täältä.

Avainsanat

LapsetNuoret 13 -20 v.Nuoret aikuisetKesä