Mihin vanhempia tarvitaan? Tervetuloa Koko kaupungin vanhempainiltaan!

Uutinen

Vanhempainillassa 18.1. keskustellaan aikuisten merkityksestä lapsen ja nuoren aivojen kehityksessä sekä stressin säätelyssä.

Ihmisen aivot kehittyvät hitaasti. Vielä yli 20-vuotiaana kehittyvät osat ovat keskeisessä roolissa itseohjautuvuuden, itsesäätelyn ja stressin säätelyn hallinnassa. Lapset ja nuoret oppivat nuo taidot lähellä olevilta aikuisilta, erityisesti niiltä, jotka käyvät samalla jääkaapilla heidän kanssaan. Lapset ja nuoret tarvitsevatkin aikuisten tukea pitkään.  

Lasten ja nuorten vielä puutteellinen kyky säädellä tunteita, käyttäytymistä ja ajattelua aiheuttaa monenlaista haastetta kodeissa, päiväkodeissa ja luokkahuoneissa. Stressi on useimmalle meistä tuttua. Aikuiset helposti ajattelevat, etteivät lapset stressaa. Stressi kuitenkin korostuu lapsuus- ja nuoruusiässä, koska ympäristön vaatimukset kohdistuvat oppimiseen ja koska oppiminen on aivoille stressitila. 

Vantaan koko kaupungin vanhempainilta antaa tietoa ja ymmärrystä aivojen kehityksen hitaudesta, siitä mihin aikuisia tarvitaan, ja erityisesti stressinhallintaa haittaavista ja sitä tukevista tekijöistä. Tervetuloa kuulemaan psykologian tohtori Heli Isomäen puheenvuoroa sekä keskustelemaan aiheesta kaupungin asiantuntijoiden kanssa. Voit osallistua paikan päällä tai etänä. Ilta on tarkoitettu kaikenikäisten vantaalaisten lasten ja nuorten vanhemmille! 

Ilmoittaudu mukaan 

Aika: ke 18.1.2023 klo 18 – 19.30  

Paikka: Kaupungintalo, Asematie 7 tai etänä Vantaa-kanavan kautta.

Jos tulet lähitapahtumaan, ilmoittaudu Webropolin kautta 12.1. mennessä (ilmoita samalla mahdollinen tulkkaustarve). 

Kaupungintalolla kahvitarjoilu.  Etänä vantaa.fi:ssä seuraavien ei tarvitse ilmoittautua. Illasta tulee myös tallenne. 

Illan puhujana Heli Isomäki 

Illan puhuja Heli Isomäki on terveydenhuollon ammattihenkilö, neuropsykologian erikoispsykologi ja psykologian tohtori. Hänen erikoisalaansa ovat aivojen kehitys- ja sen häiriöt sekä näiden yhteys erilaisiin tosielämän tarpeisiin kuten oppimiseen, sosiaalistumiseen, työkykyisyyteen ja hyvinvointiin. Helillä on yli 25 vuoden kokemus lasten, nuorten ja aikuisten aivojen tutkimisesta, kuntouttamisesta ja yhteistyöstä vanhempien, kasvattajien ja opettajien kanssa. 

Kodin ja oppimisen yhteistyö 

Vantaalla on otettu käyttöön uusi Kodin ja oppimisen yhteistyömalli, jolla haluamme kannustaa huoltajia ja Kasvatuksen ja oppimisen työntekijöitä aktiiviseen vuorovaikutukseen. Tutustu mallin sisältöön nettisivuillamme. Järjestämme vuonna 2023 myös ruotsinkielisen vanhempainillan sekä alueelliset vanhempainillat. Toiveita alueellisissa vanhempainilloissa käsiteltäviksi aiheiksi voit jättää vastaamalla kyselyyn OsallistuvaVantaa.fi:ssä.