Mitä muutoksia hyvinvointialue tuo tullessaan?

Uutinen

Vantaan ja Keravan kaupunkien sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimi siirtyvät 1.1.2023 Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. Tähän uutiseen on kerätty tärkeimmät muutokset vuodenvaihteessa.

Lapsi kirjoittaa

Vuoden 2023 alusta lähtien vantaalaisten ja keravalaisten sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen järjestää Vantaan ja Keravan hyvinvointialue.

Vantaan ja Keravan kaupunkien sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät nykyisellään Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle. Tutut Vantaan ja Keravan alueen terveysasemat palvelevat sinua jatkossakin eikä toimipisteitä lakkauteta. Vuodenvaihteesta lähtien voit myös valita asiointipaikkasi koko hyvinvointialueen palvelupisteistä. Myös nykyinen sosiaali- ja terveyspalvelujen henkilöstö siirtyy hyvinvointialueen palvelukseen.

Löydät Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen palvelut ja toimipisteet hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Keski-Uudenmaan pelastuslaitos palvelee jatkossa sekä Vantaan ja Keravan että Keski-Uudenmaan hyvinvointialueita. Tutustu Keski-Uudenmaan pelastuslaitokseen verkossa.

Erikoissairaanhoidosta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella vastaa Uudenmaan hyvinvointialueiden sekä Helsingin kaupungin omistama HUS-yhtymä, joka jatkaa HUS:n työtä. Tutustu HUS-yhtymän perustamiseen HUS:n tiedotteesta.

Uudet verkkosivut ja palvelunumerot, asiakasmaksuihin muutoksia

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen omat verkkosivut avattiin joulukuussa 2022 ja löydät ne osoitteesta vakehyva.fi. Verkkosivuilta löydät jatkossa kaikki hyvinvointialueen uutiset ja palvelut. Sivujen rakentaminen on vielä kesken ja sisältöä sivuille lisätään jatkuvasti.

Sosiaali- ja terveyspalvelujen nykyiset palvelunumerot vaihtuvat hyvinvointialueen palvelunumeroiksi. Numerojen siirto on jo alkanut joulukuussa, ja loput palvelunumerot vaihtuvat vuodenvaihteeseen mennessä. Lue lisää muuttuvista palvelunumeroista hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Hyvinvointialueelle siirtyvien työntekijöiden henkilökohtaisiin puhelinnumeroihin saattaa tulla muutoksia vuodenvaihteessa.

Nykyiset Vantaan ja Keravan asiakasmaksut vaihtuvat hyvinvointialueen asiakasmaksuiksi. Aluevaltuusto hyväksyi asiakasmaksut vuodelle 2023 aluehallituksen esityksen mukaisesti marraskuussa pidetyssä aluevaltuuston kokouksessa. Myös asiakaslaskujen tilinumero vaihtuu hyvinvointialueen tilinumeroksi 1.1.2023.

Voit seurata Vantaan ja Keravan hyvinvointialuetta myös sosiaalisessa mediassa, Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä ja YouTubessa.

Uusi itsenäinen organisaatio

Hyvinvointialue on kokonaan kaupungeista erillinen organisaatio, jolla on oma aluevaaleissa valittu johtonsa. Voit tutustua Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen organisaatioon ja strategiaan hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Hyvinvointialueen rahoitus tulee pääosin valtiolta sekä palvelujen asiakasmaksuista, mikä on suuri muutos nykyiseen kuntien rahoitukseen perustuvaan malliin. Muutosvaiheessa Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen talousarvio on alijäämäinen, mutta talouden tasapinoon päästänee pian. Lue lisää hyvinvointialueen talousarviosta hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Osallistu asukasinfoon verkossa

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen asukasinfo järjestetään torstaina 15.12.2022 kello 18 alkaen verkossa. Löydät infon osallistumislinkin sekä mahdollisuuden lähettää omia kysymyksiäsi tilaisuudessa käsiteltäväksi hyvinvointialueen verkkosivuilta.

Avainsanat

Hyvinvointialue