Monikulttuurinen itsenäisyyspäiväjuhla kutsuu kaikkia vantaalaisia juhlimaan Suomen itsenäisyyttä

Uutinen

Jo 16. kertaa järjestettävää maksutonta juhlaa vietetään Kulttuuritalo Martinuksessa tiistaina 6.12. klo 14.00.

Juhlan esiintyjiä.

Juhlan esiintyjät:

  • Ukrainalais-suomalaiset muusikot Iryna Gorkun-Silén (huilu) ja Kirill Kozlovski (piano), jotka esittävät Zhanna Kolodubin Nocturnen huilulle ja pianolle sekä Myroslav Skorykinin Melodyn, joka on sävelletty elokuvaan The High Pass. Iryna lähti Ukrainasta vuonna 2006 jatkaakseen opintojaan Sveitsissä, ja muutti sittemmin Suomeen tekemään tohtorin väitöstä Sibelius Akatemiaan. Hän opettaa huilunsoittoa Suomen lisäksi Sveitsissä ja Ukrainassa. Kirill syntyi Valko-Venäjällä. Hänellä on suomalaiset isovanhemmat, joten hän muutti Suomeen, asuu nykyään pysyvästi täällä ja on Suomen kansalainen.
  • Middle East Music Co. esittää kimaran juutalaista, arabialaista ja suomalaista kansanmusiikkia. Ryhmään kuuluvat Jenny Liebkind, Burhan Hamdon, Mouafak Barafi ja Matti Turunen. Ryhmän tärkein missio on osoittaa, kuinka ihmiset erilaisista kulttuurisista ja uskonnollisista taustoista huolimatta voivat käydä sopuisaa dialogia musiikin keinoin ja samalla kunnioittaa jokaisen yksilöllistä erilaisuutta.
  • Itämaista tanssia esittää Laura Zaray Dancers. Ohjelmassa nähdään Lauran sooloesitys, ryhmän tanssi tamburiinien kanssa sekä klassinen Muwassahat-tulkinta elävään musiikkiin.
  • Vaskivuoren lukion SATB-kvartettikuoro aloittaa juhlan Finlandia-hymnillä ja esittää myös kauniin Suomen laulun.
  • Lisäksi esiintyy vantaalaisten lasten ja nuorten Strings and Things -instrumentaaliyhtye.

Vantaalla juhlitaan itsenäisyyspäivänä toista kertaa uusia Suomen kansalaisia. Juhlan motoksi sopivatkin Zacharias Topeliuksen Maamme-kirjan sanat vuodelta 1875:

"Tässä maassa asuu kansaa erilaisista sukuperistä ja eri kielistä, ja he kantavat suonissaan erilaisten kansakuntien verta. Mutta se on sanottu, että kaikki, jotka tunnustavat tämän maan isänmaakseen ja rakastavat tätä sellaisena - kaikki, jotka tottelevat tämän maan lakia ja tekevät työtä tämän hyväksi - ovat yksi kansa."

Ohjelman jälkeen tarjoillaan lämpiössä kaikille kakkukahvit. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Juhlan juontaa Jasmiina Gharieb.