Myyrmäkeen urbaani katupuisto: Myyr York Park aukeaa 10.6.

Uutinen

Asiasanat

Myyrmäen suuralueKulttuuri

Myyrmäkeen avautuu kesäksi 2022 urbaani katupuisto, Myyr York Park. Se sijoittuu Myyräncolon parkkipaikalle, pohjoiselle eli Liesipolun puolelle. Katupuisto on kaikille avoin ja ilmainen, koko perheen oleskelutila.

Myyr York Park tulee Myyräncolon parkkipaikalle

Urbaani katupuisto Myyr York Park avautuu Myyrmäkeen kesäkuussa.

Vantaan Kesälava siirtyy rakennustöiden keskellä olevalta Paalutorilta Myyr York Parkiin ja tuo sinne esiintyjiä läpi kesän joka perjantai. Kesälavan tuottajina toimivat Vantaan kulttuuripalvelut ja Vantaan elävän musiikin yhdistys Velmu ry. Vantaan Kesälava -hanke syntyi vuosi sitten Vantaan kaupungin tahdosta elävöittää kaupungin kulttuurielämää ja -tarjontaa pitkän pandemiatilanteen jälkeen. Myyrmäessä Kesälavaa tähdittävät mm. Kube, Samae Koskinen ja SUAD.

“Kesälavalla on tarjolla monipuolinen kattaus vaihtoehto- tai indiebändejä”, Vantaan Kesälavan tuottaja Jaakko Salo kertoo.

Myyr York Park Avenue ulottuu Liesipolulta Myyräncolon pihalle, aseman ympäristöön ja Paalutorille. Reitti merkitään katuun muun muassa maalaamalla, ja sen tarkoituksena on toimia miellyttävänä kiertoreittinä Myyrmäenraitin ollessa katkaistuna. Park Avenuen varrelle tulee mm. myyntikojuja, katupiirtäjiä ja katusoittajia sekä kolme selkeämpää tapahtumapaikkaa (Paalutori, Punamultatori, Myyräncolo), joihin tuotetaan ohjelmaa yhdessä läheisten yrittäjien kanssa. Park Avenulla on siis tarjolla ruokaa, juomaa, taidetta, katupelejä, kaupunkiviljelyä sekä rentoa hengailua.

Myös kaupunkilaiset voivat ilmoittautua musisoimaan, järjestämään erilaisia esityksiä ja tapahtumia, aamujumpasta alkaen. Iso osa Myyr York Parkin toimintaa onkin mahdollisuus osallistua toimintaan tekijänä ja keksiä uusia tapoja käyttää tilaa.

Myrtsiläisten hyvinvoinnin vahvistamisen lisäksi urbaanin katupuiston tavoitteena on tehdä Myyrmäestä pääkaupunkiseudun kiinnostavin kesäkohde. Myyr York Parkin rinnalla vierailukohteina toimivat esimerkiksi Park Avenuen varrella sijaitsevat Myyräncolo ja Myyrmäkitalo, sekä siellä toimiva Vantaan taidemuseo Artsi.

Myyr York Parkin ja Park Avenuen visuaalisen ilmeen on luonut SAV taidekollektiivi.

“Katutaide on Myyrmäelle ominaista. Panostamme luoviin taide-, valo-, viher- ja hengailupaikkatoteutuksiin”, kertoo Jenni Väisänen SAV Taidekollektiivista. “Tavoitteenamme on yhdistää taidetta Myyrmäen rouheuteen, minkä ansiosta Myyr York Park Avenueineen tulee olemaan taiteellisesti mielenkiintoinen ja monimuotoinen kokonaisuus.”

Myyr York Parkin avajaisviikonloppua vietetään 10.–11.6. Parkki on avoinna läpi kesän elokuun loppuun saakka. Myyr York Parkin toteutuksesta vastaavat Vantaan kaupunki ja Myyräncoloa ylläpitävä osuuskunta Myyrmäen kulttuuritalo.

Lue lisää:

Myyr York Park

Velmu ry

Myyräncolo

SAV Taidekollektiivi (Street Art Vantaa)

Myyr York Parkin ja Kesälavan tapahtumat

Avainsanat

TapahtumatTapahtumien VantaaMyyrmäkiMusiikki